22,4 millioner kroner til Gjensidige-kundene i Bodø!

gjensidige

En eldgammel idé gjør at Gjensidige-kundene i Bodø deler 22,4 millioner kroner i kundeutbytte i år. Det betyr at rundt 8500 kunder i gjennomsnitt vil få omtrent 2600 kroner hver i kundeutbytte.  

For 13. år på rad deler Gjensidige ut aksjeutbytte til eierne. Mesteparten av dette går til Gjensidigestiftelsen, som sender utbyttet videre til kundene.

Den spesielle ordningen gjør at Gjensidigestiftelsen i disse dager betaler nesten 2,3 milliarder kroner til 800.000 kunder over hele landet. Til både privatpersoner og bedrifter.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Totalt deles det ut 94 millioner kroner i kundeutbytte til Nordland

– Å videreformidle vårt aksjeutbytte fra Gjensidige til kundene er et av stiftelsens fire formål, og siden 2010 har vi betalt mer enn 25 milliarder kroner til Gjensidigekundene, sier Ingrid Riddervold Lorange, som er administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen.. 

Tidlig på 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper rundt omkring i Norge, som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle gått sammen i Gjensidige. 

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

I 2010 ble Gjensidige notert på Oslo Børs, men det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap ble videreført av den største eieren, som er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen.

I tillegg til å dele det ordinære aksjeutbytte fra Gjensidige med selskapets skadeforsikringskunder, deler Gjensidigestiftelsen ut betydelige midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler, og alle skadeforsikringskunder i Gjensidige kan engasjere seg i stiftelsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.