– Etterlengtet løft for samiske kunstnere

sametinget

Sametingsråd Maja Kristine Jåma (NSR) har ved flere anledninger løftet behovet for satsninger på samisk kunst- og kultur. Da kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen la frem Stortingsmelding om «Kunstnerkår» som viser regjeringas ambisjoner for kunstnerpolitikken i årene som kommer.

Sametingsråd Jåma kunne slå fast at kunstnermeldingen inneholder viktige tiltak som vil komme det samiske kunst- og kulturlivet til gode.

– Samisk kunst og kultur er i vinden, men har et uutnyttet potensial. For å sikre utviklingsmuligheter må det gjøres noe med de enorme behovene feltet har, blant annet bedre infrastruktur og helhetlige støtteordninger, sier Jåma.

Les også:  MUSIKK: Crazy Ass ute med partylåta "Luna"

Sametinget forvalter en rekke institusjoner og tilskuddsordninger for samiske kunstnere, og et samisk kulturløft kan gjøres gjennom å styrke Sametingets økonomiske rammer. Sametingsrådet har klare forventninger om at kunstnermeldingen og prioriteringene følges opp raskt.

– Det samiske kulturfeltet er overmodent for bedre rammevilkår, og jeg ser virkelig frem til oppfølging av kunstnermeldingen med kultur- og likestillingsminister Trettebergstuen, avslutter Jåma.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.