Erik (44) ble takket av i HV etter 25 års tjeneste

Foto: Per-Inge Johnsen / Heiimevernet.

I Bodø og på Drevjamoen ble 200 soldater nyøig takket for innsatsen med å forsvare land og folk.  Det er en markering av at de har gjennomført sin tjeneste i HV.

En av dem som leverte inn utstyret var Erik Eggesvik (44). Han har vært i Heimevernet i 25 år og har opplevd mye siden han startet i førstegangstjenesten. 

– Jeg startet som HV-soldat i garnisonen i Porsanger i 1997, sier Eggesvik. – Men tror jeg har hatt alle stillinger man kan ha i en HV-Tropp.

Etter Eggesvik ble nytilført til Bodø heimevernsområde 14-204 gikk han heimevernets kursrekke og ble troppssjef i Bodø heimevernsområde 14-204 der han rykket opp til fenrik, men nå blir det ingen nye kurs eller øvelser. 

Les også:  Bodømann død i Stjørdal: En person fengslet

– Det var spesielt å høre på nyhetene i morges at Heimevernet gikk på skarpt vakthold av Olje og gassinstallasjoner mens jeg pakket utstyret for å levere det, men det er ei tid for alt. Jeg kommer til å savne kameratskapet. Her er det mange gode folk, men nå har jeg gått av vakt, sier han.

Vemodig dag
Distriktssjefen i HV-14, Finn Ola Helleberg, sier det bare skulle mangle at soldatene nå fikk en skikkelig

Les også:  LESERINNLEGG: Foregangskvinner på byvandring i Bodø

avtakking. Der det før bare var inn på depoet og levere utstyr så sendt hjem er det nå en kopp kaffe og kjeks.  Sjef HV-14 deler ut diplom signert av sjef HV med påtrykket: Sjef Heimevernet

vil takke for den innsats du har gjort i Heimevernet, og den interesse du har vist under tjenesten.

-Det føles rett å takke for lang og tro tjeneste, dimisjon er mye mer enn bare innlevering av materiell. Dette er for veldig mange en vemodig dag. Dimisjon fra Heimevernet er dimisjon fra Forsvaret, sier Helleberg.

Les også:  Finnair åpner sommerrute fra Bodø lufthavn til Helsinki

Selv om mange soldater var glade for å levere inn utstyret er kameratskapet noe de vil savne.

– Det fleste jeg har snakket med forteller at de har hatt en meningsfull tjeneste og er fornøyde med å ha tjenestegjort. De forteller at de har hatt det bra i Heimevernet, og det føles jo godt og kunne avslutte med litt heder og ære som siste post på programmet, sier Finn Ola Helleberg.

Foto: Per-Inge Johnsen / Heiimevernet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.