Enklere, raskere og billigere elbil-lading

telenor

Telenor skal levere kommunikasjonsløsninger over sitt 4G-mobilnett til det norske teknologiselskapet ZAPTECs nye elbilladere.

ZAPTEC tilbyr markedets mest effektive ladeløsninger for elbiler til borettslag/sameier, bedrifter, kommuner og private boliger. Alle produktene er designet, utviklet og produsert i Norge. I dag er ladestasjonene deres tilkoblet Internett via WiFi og kommunikasjon over strømnettet, men produktene videreutvikles kontinuerlig. Den siste utviklingen inkluderer mobilkommunikasjon over Telenors 4G IoT-nett (for tingenes internett) i ZAPTECs ladestasjoner. 

God og stabil internettilkobling er veldig viktig for ZAPTEC og kundene deres. Selskapet tilbyr smart lading der avanserte algoritmer kan styre kundenes ladestasjoner ved å balansere strømmen for optimalt bruk via skytjenesten deres. Dette muliggjør spennende og nyttig innovasjon. ZAPTEC lanserte nylig en programvareoppdatering som gjør at enkelte bilmodeller kan lade opptil 50 prosent raskere i noen tilfeller.

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

– Telenor var et naturlig partnervalg for oss. De har verdens raskest 4G-mobilnettverk, suveren dekning og er i gang med utbygging av 5G, fremtidens supernett. Ved å inkludere Telenors 4G IoT-løsning i ZAPTECs produkter vil kundene få en enda enklere, raskere og billigere ladeløsning med høyere stabilitet og oppetid. Det er noe kundene våre ønsker og trenger, sier Anders Thingbø, administrerende direktør i ZAPTEC.

Ustabile WiFi-nettverk har fra tid til annen bydd på utfordringer for ZAPTECs kunder i forbindelse med optimal lading og betalingsløsninger. Med Telenors robuste 4G-nett, som dekker 99,8 prosent av befolkningen og 87 prosent av arealet her til lands, kan man sikre bedre oppetid og dekning og dermed bidra å bedre kundenes opplevelse av ZAPTEC og selskapets produkter. 

Les også:  Nyhet: Barnekanalen Moonbug nå på Allente

I tillegg, med mobilkommunikasjon over 4G-nettet vil det ikke lenger være nødvendig å kable opp større garasjeanlegg, noe som gjør installasjon av ladeløsninger både enklere og rimeligere for kundene.

ZAPTEC har solgt over 25.000 av sine smarte ladestasjoner til over 15 land, og opplever en stadig økende etterspørsel etter produktene og tjenestene sine. I fjor omsatte ZAPTEC for 160 millioner kroner, mens treårsplanen deres lyder på 700 millioner kroner i omsetning.

Selskapet samarbeider med en annen Rogalandsbedrift, Westcontrol AS, til utvikling og produksjon av elbilladerne sine. Om lag 30 av Westcontrols ansatte på Tau er direkte engasjert i produksjon for ZAPTEC. Med ZAPTECs ekspansjonsplaner i Europa og USA kan nytt industrieventyr være i gang i siddisland.

Les også:  Undersøkelse om kundeforhold: – Norsk kundelojalitet vil bli satt på prøve i 2024

– Det er utrolig spennende å se hvordan innovative selskaper kan skape nye kommersielle muligheter og bidra til det grønne skiftet med Telenors 4G-nett. Vi gleder oss til å være med på reisen videre med ZAPTEC som også blir en viktig IoT-partner, sier Ove Fredheim, leder i Telenor Bedrift.

Telenor tilbyr bred støtte for IoT-partnerne sine, som får tilgang til dokumentasjon, støtte, utviklingsverktøy og utstyr. Partnere blir også en del av Telenors IoT-økosystem der de får solid rådgivning og oppfølging, og er garantert den beste dekningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.