Ektepar lot seg inspirere av mini-hus: Leverer til hele Norge

mario mini-hus

Du har sikkert sett TV-programmer hvor man bygger mini-hus i USA. Et ektepar som flyttet til Norge for noen år siden lot seg inspirere av den nye trenden med mini-hus og startet med å lage dem.

I ei lita bygd i Hedmark har ekteparet etablert firmaet Mario’s Tiny Houses, og nå har den lille bedriften vokst seg stor og leverer min-hus over hele landet.

– Vi har tatt trenden med mini-hus til Norge og snekrer fra bunnen av slike små hus. Husene kan individuelt tilpasses og er strålende for alle fra ungdom som ønsker sin første bolig, til de som ser en motvekt til forbrukersamfunnet, til de som ønsker å eie færre ting, til de som bare vil kunne flytte huset/hytta der det passer, til de som har en bitteliten tomt, sier Mariusz Durczyk som er daglig leder.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Mariusz, som er årsaken til at bedriften har fått hans kallenavn «Mario» i seg, flyttet fra Polen og lot seg inspirere av norsk natur og byggebransje.

– Når jeg først kom til Norge i 2011 var planen å jobbe en stund for så å dra tilbake til Polen og familien. Jeg ble allikevel raskt fasinert av den fantastiske naturen i Norge, og menneskene som bor her. Det førte til at jeg bestemte meg for å bli værende. Kort tid etterpå kom kona og de to døtrene våre etter, klare for å starte ett nytt liv sammen med meg – i Norge, sier Mariusz.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Både historien om hvordan firmaet ble til er interessant, men også hvordan det lille selskapet i Hedmark har vokst og hele familien deltar er inspirerende.

– I 2016 opprettet vi Marios Tiny Houses AS, en familiebedrift hvor alle er involvert. Jeg bygger, kona bestiller inn og har kontroll på økonomien, og døtrene våre er med, leker i minihuset og forteller gjerne om det til besøkende. Vi har fokus på god oppfølgning av kunden, kvalitet og tilpasning. Vi bygger mobile helårshjem på hjul. Mottoet vårt er «frihet på hjul», sier Mariusz.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Med hjelp fra dyktige spesialiserte håndverkere som rørlegger, elektriker og arkitekt i tillegg til min egen kompetanse fikk vi ferdigstilt vårt første visningshus i mars 2017. Det var med stolthet og støtte fra hele familien og venner at vi kunne vise frem vårt første minihus til verden, og jeg tenkte for meg selv at vi sammen hadde bygget noe som var mye større enn det så ut til. Dette var starten på et nytt kapittel, avslutter Mariusz.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.