Ny undersøkelse: Ikke alle har alt på det rene før julevasken

hygiene

Bare 4 av 10 av de som kjøper renhold til hjemmet sitt vet at det finnes et offentlig renholdsregister på arbeidstilsynet.no hvor de enkelt kan sjekke at de kjøper renhold lovlig.

Det viser en undersøkelse gjennomført på vegne av Treparts bransjeprogram renhold, som er et samarbeid mellom partene i arbeidslivet og myndighetene for økt seriøsitet i renholdsbransjen.

Alle som tilbyr renholdstjenester må være godkjent av Arbeidstilsynet, og det er ulovlig å kjøpe renholdstjenester fra et renholdsfirma som ikke er godkjent.

Les også:  Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

– Alle som kjøper renhold, om det er til hjemmet sitt eller på jobb, har en viktig rolle og et stort ansvar i å bidra til at alle renholdere har anstendige og lovlige arbeidsforhold, sier direktør i Arbeidstilsynet, Trude Vollheim.

Deler av renholdsbransjen har store utfordringer når det gjelder renholdernes arbeidsforhold. Godkjenningsordningen for renholdsvirksomehter er ett av flere tiltak myndighetene har innført for å redusere den useriøse delen av bransjen.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Nesten 1 av 10 kjøper renhold til hjemmet sitt. Av dem er det 6 av 10 som ikke kjenner til at det finnes et offentlig renholdsregister på Arbeidstilsynet.no der de kan sjekke om rengjøringsbyrået eller vaskehjelpen er godkjent av Arbeidstilsynet, og at de dermed driver lovlig.

– Dette er altfor lavt! I renholdsregisteret er det veldig enkelt å sjekke hvilke firma som er godkjent, sier Vollheim. Hun oppfordrer både privatpersoner og innkjøpere av renholdstjenester i små og store firma om søke opp renholdsfirmaet de bruker i renholdsregisteret på arbeidstilsynet.no.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Registeret kan man bruke både til å søke etter et bestemt firma, eller man kan finne godkjente renholdsfirma i nærheten av seg i en kartløsning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.