«Drags» – Ny TV 2-reality fra drag-miljøet

tv2

I «Drags» tar TV 2 seerne med på innsiden av det norske drag-miljøet. Realityserien gir et unikt innblikk i et miljø fullt av rå og gripende historier, pakket inn i glitter og fjær.

I «Drags» møter vi fem drag-queens både i og ute av sine drag-karakterer, og får et innblikk både i det glamorøse «superhelt-alter egoet» de har etablert – og vi får vite hvorfor de skapte disse rollene.

– Ja, drag er mye fjas og gøy, men samtidig merker man at dette betyr veldig mye for mange. Det har gitt meg en ekstrem drivkraft til å vise det fram på en større plattform, og jeg håper at tv-serien «Drags» kan være med på å normalisere noe som mange ser på som «rart og annerledes» og resultere i at flere tør å prøve seg på drag uten å føle på skam! Det hadde vært veldig bra hvis dette resulterer i at dragmiljøet i Norge vokser, sier Marius Hagen, som er en av dem vi møter i serien.

Les også:  Subwoolfer i streamingtoppen verden over

Drag er en kunstform, kreativ utfoldelse og et politisk statement, og det ligger enormt mye planlegging, arbeid, vilje og skaperkraft bak de glamorøse sceneshowene. ​

–  Frykten for hva folk skulle mene om meg holdt meg lenge tilbake fra å drive med drag. Jeg følte på en slags skam over å være «dragqueen». Mange har nok en oppfatning av at drag har med kjønnsspørsmålet å gjøre. For min del har det ikke det, jeg er komfortabel med den jeg er. For meg er drag en kunstform, sier Hagen.

Les også:  Dennis Siva Lie ny programleder i God kveld Norge

Fortsatt forbinder nok mange dragqueens kun med glitter, stas og paljetter, men tilværelsen har også mørke sider.

– Selv i 2022 opplever mange, både i Norge og i utlandet, å bli hetset for legning, utseende og personlighet. «Drags» utforsker og pirker i fordommene som finnes der ute, men vil først og fremst inspirere mennesker til å være seg selv – i alle regnbuens farger​. Vi gleder oss til å ta seerne med oss inn i dette universet, og retter en stor takk til de fem hovedpersonene for at de har valgt å by på seg selv slik de gjør i denne serien, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

– Jeg har selv kjent på kroppen at det er mange fordommer der ute. For meg er drag mye mer enn å kle seg ut som en kvinne. Å gå ut i offentligheten i drag er et stort «FU» til alle med fordommer der ute, og den følelsen elsker jeg mer enn noe annet, sier Marius Hagen.

Les også:  TIX deler ut de norske jurystemmene i ESC

Sondre Tarud, som også er en av dem som deltar i serien, er enig.

– Det er gøy at noe som er så «underground» og skeivt kan komme så bredt ut som det får i «Drags» og at det kan settes mer fokus på kjønn, og hvor mye større dette er enn mann og kvinne. Det er viktig å vise at vi er her og at vi ikke skal noe sted, og at vi ved å vise fram miljøet kan bidra til mer aksept og forståelse, sier Tarud.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.