Norsk Friluftsliv: Mye uteglede under juletreet

skitur

Er du spent på hva som ligger under juletreet? Sjansen er stor for at du får en friluftslivsrelatert gave i år. Ferske tall viser at 3 av 5 skal gi gaver som kan brukes til friluftsliv.

– Det er kjempeflott at det blir mange presanger som folk kan ha glede av ute på tur, under juletrærne i år, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

I en fersk spørreundersøkelse gjennomført av IPSOS, på bestilling fra paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv, svarer seksti prosent av de spurte at de skal gi julegaver som kan brukes til friluftsliv. Enten det er snakk om klær, ski, akebrett, medlemskap i Turistforeningen eller andre gaver som har med friluftsliv å gjøre.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

– Jeg tror gavene blir tatt i mot med glede og takknemmelighet. Det å være ute å røre på seg er godt for kropp og sjel. Hvis gavene kan bidra til at flere kommer seg ut oftere, lover det godt for friluftsåret 2019, sier Lasse Heimdal.

Populært med friluftsliv
Blant de spurte ligger fordelingen av de som planlegger å gi friluftslivsrelaterte gaver, jevnt rundt seksti prosent. Men de ivrigste er de mellom 40 og 60 år; i denne aldersgruppen planlegger hele 65 prosent å gi friluftslivsrelaterte gaver. Lasse Heimdal tror ikke det er tilfeldig at mange skal gi slike gaver:

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

– Friluftsliv blir stadig mer populært. Dette ser vi på flere områder, både hos sportsforhandlere hvor omsetningen av friluftsutstyr er stor, men også innen reiselivet hvor naturbasert reiseliv er i vekst, forteller han.

Opplevelser i det fri
Hvis du fortsatt ikke er i mål med årets julegavehandel, foreslår Heimdal å gi felles opplevelser i det fri.

– Det er ikke for sent! Felles opplevelser er noe av det beste man kan gi, og vi vet at flertallet ønsker å være mer aktive ute. I en tid hvor de fleste har det de trenger, har tiden og oppmerksomheten vår blitt den virkelige luksusvaren, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.