ANNONSE: Dette må du huske på før du pusser opp hjemme

Vi nordmenn er veldig glad i å pusse opp hjemmene våre, og er faktisk ett av de landene i verden som gjør det aller mest. En av grunnene er at vi er rekordmange som eier bolig her i landet, men også fordi man har lyst til å friske opp hjemmet sitt, øke verdien ved salg eller rett og slett vedlikeholde det man eier. Her skal vi ta en titt på noen ting du bør tenke på før du setter i gang med oppussingen. 

Undersøk materiale nøye

Materiale er en svært viktig del av oppussingen. Det er jo tross alt dette den nye delen av boligen din skal bestå av, og det vil ha en enorm betydning for slutttresultatet. Dessuten er det både pris, utseende og miljøfaktorer knyttet til ulike materiale, og det er ikke alt som egner seg i alle rom eller klimaer. Ønsker du for eksempel å bruke teglstein i oppussingen, så er det opp til deg å velge farge, størrelse og bruksområde. Du kan selvsagt også snakke med profesjonelle eller lese på nett for å få hjelp til dette. 

Sett en klar plan 

Etter at du har undersøkt og vurdert ulike materiale, så er du kanskje klar for å sette en plan for prosjektet. Her må du sette deg ned og finne ut hva det er du har lyst å gjøre i hjemmet ditt, og hvilke resultater du er på utkikk etter. I denne delen kommer også et budsjett godt med, og det er en god til å skrive ned litt tall. Dette vil gjøre oppussingen litt mer forutsigbar, og sørge for at du har råd, mulighet og tid til å gjennomføre prosjektet i praksis. 

Kontakt gode håndverkere 

Når du pusser opp så er det mye man kan gjøre selv. De aller fleste klarer blant annet å flytte ut møbler, rengjøre, male og installere enkle apparater. Skal du gjøre noen større oppgaver, for eksempel knyttet til rør eller elektrisitet, så er det bedre å kontakte profesjonelle, dersom du ikke har erfaring og kunnskap om dette selv. Selv om det koster penger for håndverkere, vil du spare penger på å gjøre det ordentlig og pent første gang. 

Ved å tenke over og bestemme disse tingene på forhånd, blir det lettere for deg når du faktisk skal sette i gang. Dessuten kan det kutte ned på både tid og kostnader knyttet til oppussingen, og gi deg et klarere bilde på hva du kan forvente. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.