Statsbudsjett 2020: Fossilfrie byggeplasser blir dyrere

Byggenæringens Landsforening

Fossilfrie byggeplasser vil bli dyrere når avgiften på biodiesel økes. – Det vil heve terskelen for oppdragsgivere til å stille offensive miljøkrav. BNL etterlyser et budsjett som kombinerer gode løsninger for miljø og klima med verdiskaping og konkurransekraft, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

Regjeringen fortsetter å øke bevilgningene til samferdsel, men når ikke målene i Nasjonal transportplan.

– I årene som kommer blir det viktig at utbyggingen av kollektivtransport opprettholdes. For å møte klimautfordringer og konkurransekraften må bo- og arbeidsmarkedsregioner knyttes tettere sammen. Dette vil være med på å skape fremtidens arbeidsplasser, sier Sandnes.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

BNL mener det må bevilges mer til utbedring av flaskehalser for vare- og tømmertransport, samt at tiltak for bedre fremkommelighet for håndverksbiler.

Stortingets anmodning om en plan for energieffektivisering av bygg mangler. 

– Målet om 10 TWh henger dermed i en tynn tråd. Regjeringen må gå fra ord til handling, og ikke skyve arbeidet foran seg, sier Sandnes.

Regjeringen svikter sine egne løfter om nedtrapping av skatt for arbeidende kapital. 

– Et stort konkurransefortrinn for norsk næringsliv er stabile rammevilkår. Regjeringen løper fra sine egne lovnader. Det gjør det mindre attraktivt å investere i maskiner og utstyr, sier Sandnes.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Regjeringens forslag til budsjett inneholder lite som endrer rammevilkårene i boligmarkedet. 

– Boligmarkedet er nå i balanse og vi forventer at regjeringen ikke endrer dette. Det betyr også at Finanstilsynets forslag om ytterligere innstramminger for boliglån skrotes, og at dagens regelverk videreføres inntil videre, avslutter Sandnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.