Dansk tenåringsidol gir ut nytt indie-album 16 år senere

saint kodiak

«Gutten med gitaren» som i 2003 vant dansk «Idol» (Stjerne for en Aften) er blitt voksen og bor i Norge. Nå heter han Saint Kodiak og debutalbumet FUMES, produsert i samarbeid med Mads Brinch slippes 24. mai.

– Fumes – damp, betyr for meg to ting. Når bilen din kjører på damp, kjører du på lånt tid og er snart nødt til å stoppe. Det er også noe som utvider seg og kan antennes i en voldsom kjemisk prosess. Noe du må passe på. Albumet FUMES er oppstått her. I grenselandet mellom avslutningen og begynnelsen, sier Saint Kodiak

De siste fem årene har vært begivenhetsrike for Gunnar Holm-Lintermann. Han brente ut på en dårlig arbeidsplass. Mistet selvtilliten og mistet seg selv. På samme tiden ble Gunnar pappa for første gang, og det sporet ham inn i en ny tankebane med håp og drømmer.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

På en tur til morens hjemland Færøyene lot han havluften blåse gjennom seg og skjønte at han måtte tilbake til musikken som han forlot etter finalen i Stjerne for en Aften i 2003. 

FUMES representerer Gunnars musikalske liv de siste 5 årene. Låtene er dypt personlige historier, som har definert ham på godt og vondt. «Muhammad Ali» bearbeider en arbeidskrise, «Like It Is» handler om frykten for å falle gjennom som musiker og «The End» er en duett om det sure og søte i kjærligheten innspillet sammen med hans egen hustru. Selv om utgangspunktet er Gunnars eget liv, har han i den kreative prosessen skrevet seg selv ut av historien slik at låtene fremstår universelle og kan berøre alle. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Det skal aldri handle om meg, da blir musikken irrelevant. Det er så fint å høre, hva andre folk får ut av min output. Kanskje noe helt annet enn det jeg selv har tenkt, og slik skal det være. Musikken skaper en forbindelse mellom meg og omgivelsene mine og den forbindelse er dypt tilfredsstillende, sier Saint Kodiak.

Mads Brinch, som bl.a. produserer for Bisse, var en viktig brikke for å få puslespillet til å gå opp. Gunnar har ikke eget band og ville derfor ha en sparringspartner med erfaring innenfor singer-songwriter-sjangeren. Fordi låtene er så personlige var intensjonen også å skape en «sound» som brakte nærværet frem – nesten som en live konsert. Når Gunnar kom med sanger og tekster ga Mads musikken dybde, karakter og soul. Lyden på FUMES er dermed blitt varm og organisk – med bruk av analoge og vintage instrumenter: sprø akustiske gitarer, brusende orgel og elektriske riffs, piano-hooks, medrivende rytmisk fremdrift og Gunnars uttrykksfulle stemme. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Albumet kommer ut samtidig med at førstesingelen «Fade To White» får en vakker og dypt original musikkvideo. Andreas Hvid Ramsdal har malt hele historien på akryl og Ove Henrik Hals har animert videoen til live. Låten har en stofflighet og umiddelbarhet som best kommer til uttrykk i et nesten banalt papir-univers. En fabel med mørke undertoner. 

– Jeg er stolt av FUMES. Dette var et helt nødvendig album for meg å lage og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Gunnar Holm-Lintermann.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.