Matprisene nesten uendret de siste 12 månedene

virke matpris

Tall fra SSB viser at prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer økte med 2% i februar 2021. De siste tolv månedene har matprisene derimot vært nær uendret, med en økning på kun 0,1%. Fra februar 2020 til februar 2021, økte prisene på varer og tjenester generelt med 3,3%.

– Matprisene har bidratt til å dempe prisveksten i samfunnet de siste tolv månedene, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Matprisene går vanligvis ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart. Februar er en måned hvor matprisene som regel justerer seg opp, blant annet fordi leverandørenes halvårlige prisjusteringer skjer 1. februar. De siste fem årene har prisøkningen i februar vært på 2,5% i snitt.

– Matprisene har økt mindre enn vanlig i februar 2021. I tillegg har prisene nær stått stille de siste tolv månedene. Hard konkurranse mellom dagligvareaktørene bidrar til å holde prisene nede, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.