VIDEO: Marbles ute med låta «One of a Kind»

playground

Kolbotn-kvartetten Marbles, som begynte å slippe musikk rett før pandemien, har gått litt under radaren her hjemme – for mens singelen «Woman» fra deres selvtitulerte førstealbum ble plukket opp av spillelistekuratorer i fashion-industrien, har deres nye låter truffet sin sjanger på internett og fått heder av blant andre YouTubes indie-prins David Burkhart.

Med låtene «Heading Out», «One of a Kind» og «World Inside Me» har de allerede satt standarden for oppfølger-albumet i sin helhet. 10. februar slipper de 13 spor totalt samlet under albumtittelen «Humour».

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

– Mens debutalbumet vårt var lystig, flørtende og mer arrogant, prøver vi å formidle mer med vår nye musikk, forteller bandet. – Med dette albumet dykker vi dypere inn i temaer og i følelser som betyr noe for hver av oss. Musikken har blitt mer moden, akkurat som oss. Vi er veldig stolt av hvordan albumet er blitt. Låtene er mørkere, mykere, rarere og hardere. En 50 minutter lang reise som vi håper at kommer til å bevege lytterne. 

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Albumets visuelle røde tråd er inspirert av en serie bilder fra pappaen til et av bandmedlemmene sitt utdrikningslag på slutten av åttitallet, bildene illustrerer et heftig stup som resulterer i følelsen av mestring og eufori, som også har vært base i låtskrivingen.

– Du går opp stigen, står på kanten, føler nervøsitet og angst i det du hopper inn i noe – helt usikker på utfallet. Den metaforen inspirerte oss virkelig til å skrive, forteller bandet. 

Albumet er ikke, som tittelen skulle tilsi, særlig humoristisk eller morsomt, men mange av låtene vekker heller følelsen av melankoli og nostalgi. Coverartens superhelt-tema legger et komisk uttrykk over det hele.

– Humor er jo ofte et verktøy som brukes til å kompensere- eller dekke for usikkerhet, frykt eller angst. Det kan skjule eller villede følelser. Noen ganger fungerer det, men ofte kan du se rett gjennom det, forklarer bandet.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.