Bodø kommune etter hagefest på Nordland Kultursenter: – Ikke grunnlag for videre oppfølging

bodø kommune

Bodø kommune har etter en helthetsvurdering konkludert med at det ikke er grunnlag for videre oppfølging overfor NHO eller Nordland Kultursenter AS, etter NHOs hagefest.  

Det kommer fram i et svarbrev signert Christian E. Nergård Jensen, advokat i Bodø kommune, og datert 18. august. Svarbrevet er sendt til Nordland fylkeskommune v/Nordland Kultursenter AS og NHO Nordland, opplyser Bodø kommune.

Covid-19-forskriften
I kommunens svarbrev vises det til brev fra Helse- og miljøtilsyn Salten om «overtredelse av covid-19-forskriften», samt tilsvar fra både NHO og Nordland fylkeskommune v/Nordland Kultursenter AS.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Basert på tilbakemeldingen fra NHO og Nordland Kultursenter AS, og overnevnte tolkning av denne bestemmelsen kan ikke kommunen konkludere med at det foreligger brudd på bestemmelsen om krav til avstand.

Saken avsluttet
Etter en helhetsvurdering er det konkludert med at det ikke er grunnlag for videre oppfølging overfor NHO eller Nordland Kultursenter og at saken anses som avsluttet fra kommunens side. 

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

Men kommunelegen og Helse- og miljøtilsyn Salten vil tilby veiledning til Nordland Kultursenter AS, som arrangør og utøver av skjenkebevilling, på hvordan framtidige arrangementer kan bli gjennomført på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.