Bodø-jenter kjemper om å bli fremtidens landslagsspillere

equinor

Fem spillere fra Bodø har den siste uken knivet med jevnaldrende jenter i alderen 14-15 år, for å overbevise Norges Fotballforbund om at de er blant fremtidens landslagsspillere som kan bidra til at norske landslag kan kvalifisere seg til de store mesterskapene.

– Å delta på Equinor Talentleir har vært veldig stort. Det er utrolig gøy å spille med og mot så mange gode spillere og lære av gode trenere. Det har vært veldig lærerikt, sier Luna Reppe Råstad fra Innstranda.

Koronasituasjonen gjorde at det også i år var usikkert om talentleiren som er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen kunne gjennomføres. Men heldigvis fikk NFF på plass et strengt smittevernsregime som har gjort at de mest talentfulle fotballjentene i 2006 og 2007-årgangen har kunne møtes og trene sammen på Urædd sitt treningsanlegg i Porsgrunn.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Det har vært vanskelig under koronatiden, hvor man ikke har fått spilt kamper eller trent med full kontakt, selv om vi i Nord har vært mindre preget, sier Tuva Angellsen Reiertsen fra Grand Bodø.

Gjennom året har NFF en rekke tiltak for de spillerne som er gode nok til å være en del av Equinor Landslagsskole, og leiren i Porsgrunn er en viktig samling for å kunne utvikle spillerne som kan spille på J15-landslaget både i år og neste år.  

− Det er utrolig godt at pandemien ikke satte en stopper for jentenes talentleir. Vi har samarbeidet med NFF om utviklingen av unge fotballspillere i over ti år, og vi vet at samlinger som den i Porsgrunn gir talentfulle spillere muligheten til å måle krefter med likesinnede. Vi tror at spillerne fra Bodø som deltok på årets leir får motivasjon til å yte det lille ekstra for å utvikle seg videre som fotballspillere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Det er en lærerik og gøy samling. Det er stas å få være med og det gir meg mye motivasjon. Det jeg lærer her kommer jeg til å ta med videre, sier Thea Kristine Ingebrigtsen Roti fra Grand Bodø.

I alt deltok over 90 jenter i alderen 14 og 15 år på leiren. Til stede var J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. At det gror godt blant jentene i norsk fotball er utvilsomt og før pandemien bet de yngre landslagene godt fra seg i møter med andre nasjoner.

− Det å kunne møtes og drive skikkelig treningsarbeid i en gruppe med mange gode spillere er noe av nøkkelen for å kunne utvikle talentet sitt videre. Leiren i år holdt et høyt nivå og vi hadde noen av landets ypperste trenere på plass for å kunne gi spillerne den matchingen de fortjente. Forhåpentligvis vil vi se mange av disse spillerne på landslagene våre i årene fremover, sier Håkon Grøttland som er ansvarlig for spillerutvikling i NFF.  

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Jeg vil på landslaget, men jeg vil også komme meg ut i Europa etter hvert, forhåpentligvis Chelsea Ladies, sier Thale Hauge fra Grand Bodø.

Dette er Bodø-jenetene som er med:

Tuva Angellsen Reiertsen, Grand Bodø. Thea Kristine Ingebrigtsen Roti, Grand Bodø. Emma Dorthea Christensen, Grand Bodø. Thale Hauge, Grand Bodø. Luna Reppe Råstad, Innstranda og Thyra Holm Bratsberg, Mjølner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.