Bevilger 10 millioner til gjenåpning av kulturlivet

scandic live nation

Kulturdepartementet annonserte fredag 10.09.2021 at de bevilger 10 millioner kroner i ekstraordinære stimuleringsmidler til Kulturrom for å ”bidra til å stimulere sektoren i gjenåpningsperioden”. Nå er en ny ordning klar og første søknadsfrist er allerede 4. oktober!

Gjennom den nyopprettede ordningen “Restart kulturrom” skal midlene fordeles på tiltak som kan beskrive nye behov på den andre siden av koronakrisen. De skal også bidra til å begrense de negative konsekvenser covid-19-utbruddet har hatt for landets kulturlokaler.

Det kan for eksempel søkes om midler til å tilrettelegge rom for å bedre sikten eller lyden til publikum, tiltak for rekruttering innen sceneteknisk bransje eller noe helt annet.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Kulturrom håper å få inn mange gode søknader til ordningen og at dette kan fylle et behov for langsiktig planlegging for feltet. Midler til å investere i lokaler og kompetanse vil være viktig for å få kulturlivet på beina igjen.

Søknadsskjema vil være enkelt å fylle ut, alle søknadene behandles innen to uker og de som får innvilget tilskudd vil få utbetalt midlene umiddelbart. Dette vil gjøre det mulig å gjennomføre tiltakene på svært kort tid.

Les også:  Slik blir "Kvelden før kvelden" på NRK

– Mange av landets kulturlokaler har stått tomme gjennom store deler av koronakrisen og det har gått tapt mye kompetanse. For å få opp aktiviteten igjen er det avgjørende at det finnes en fysisk infrastruktur og nok kompetanse som kan forvalte lokaler og avvikle arrangement. Med denne ordningen styrker vi det grunnleggende fundamentet for kulturen, sier daglig leder i Kulturrom, Karen Sofie Sørensen.

Restartmidlene vil kunne gjøre en stor forskjell for mange av landets kulturrom i arbeidet med å omstille seg og se fremover. Den nye ordningen skal sikre at aktørene sine erfaringer og lærdommer gjennom pandemien, kan materialisere seg i tiltak som kommer flest mulig til gode. 

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

– Vi har fått på plass denne nye ordningen på rekordtid og står klare for å behandle søknadene fortløpende, sier Sørensen.

– Vi nærmer oss omsider slutten av pandemien, men det vil fremdeles ta tid før kultursektoren er tilbake for fullt. Med disse midlene ønsker jeg å stimulere til aktivitet også i tiden frem mot full gjenåpning sier Kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.