Bedrifter kjøper nautiske mil for å trygge norskekysten

redningsselskapet

Redningsselskapet og AQS AS oppfordrer norske bedrifter til å være med på dugnaden for en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil til den lokale redningsskøyta til jul. Det er fjerde året det solide maritime entreprenørselskapet bidrar med nautiske mil til valgte redningsskøyter.

– Vi er glade for å kunne bidra til det viktige arbeidet Redningsselskapet gjør. For oss, som har mye folk og mange fartøy i arbeid langs kysten, gir det en ekstra trygghet å vite at redningsskøytene aldri er langt unna, sier kommunikasjonsleder Ove Magne Ribsskog.

AQS støtter med nautiske mil i år igjen, og er nautisk mil-fadder for redningsskøytene i Midt-Norge og Nord-Norge. Selskapet har lang erfaring innen service til havbruk. Etter fusjonen med KB Dykk AS i sommer, har AQS 22, servicefartøy, 165 ansatte og har hovedkontor i Rørvik i Trøndelag.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Vi setter stor pris på Redningsselskapets innsats for sjøfarende, og vi oppfordrer andre bedrifter til å kjøpe nautiske mil til sin lokale redningsskøyte, sier Ribsskog.

Norge har verdens nest lengste kyststripe. Kjører du båt inn i hver fjord og rundt øyene fra sør til nord, kommer du opp i 50 000 nautiske mil – hele 92 500 kilometer. Så langt i 2018 har Redningsselskapets 52 redningsskøyter reddet livet til 27 personer, assistert over 14 600 personer på sjøen, og berget 100 fartøy fra totalforlis.

– Våre folk sørger for at en bestefar, en ektemann eller en mor kommer hjem til en familie og et lokalsamfunn som blir lykkelige i stedet for tynget av sorg. Nå før jul oppfordrer vi norske bedrifter til å bidra i vår dugnad for å få alle som ferdes på sjøen trygt hjem ved å kjøpe nautiske mil til drift av den nærmeste redningsskøyta, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Å drifte en redningsskøyte i en nautisk mil (1 852 meter) koster i snitt 500 kroner. Summen dekker drivstoff, vedlikehold, utstyr og mannskap på redningsskøyta som er nærmest giveren.

– Jeg håper at bedriftene utfordrer hverandre og på den måten bidrar til enda bedre beredskap langs kysten vår, sier Lind.

Seaworks AS i Harstad tar utfordringen for sjette året på rad
Seaworks AS i Harstad har startet juleforberedelsene ved å kjøpe nautiske mil. Det er sjette året på rad at det Harstad-baserte rederiet bidrar med nautiske mil til sin lokale redningsskøyte.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Vi er glad for å kunne støtte Redningsselskapets arbeid ved å kjøpe nautiske mil til jul i år igjen. Redningsselskapets innsats for sjøfarende setter vi stor pris. Vi vil støtte vår lokale redningsskøyte RS «Simrad Færder» i Harstad med nautiske mil i år igjen, og vi oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme, sier adm. dir. Jan A. Paulsen.

På dugnadens hjemmeside nautiskmil.no, kan alle givere kan følge med på hvor mange nautiske mil som er samlet inn til den lokale redningsskøyta som de støtter. Også privatpersoner kan kjøpe nautiske mil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.