MUSIKK: Jarle Skavhellen – The Ghost in Your Smile (album)

jarle skavhellen

Debutsingelen til Skavhellen, ”The Ghost In Your Smile”, har i skrivende stund over 2,5 millioner avspillinger på Spotify. I dag ble debualbumet, med samme navn sluppet.

Jarle Skavhellen er et låtskrivertalent med en tidløs stemme. Musikken hans har tydelige røtter i tradisjonell rock fra 60- og 70-tallet, samtidig som han tilfører noe nytt, unikt og moderne. Resultatet er musikk som tåler tidens tann.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Som tenåring spilte Jarle i metal- og indierock-band, og holdt sin kjærlighet for den akustiske gitaren godt skjult. På fritiden tok han timer hos den norske gitaristen Mads Eriksen.

– Det var alltid jeg som skrev låtene, og for det meste på den akustiske gitaren min. Det føles befriende å skrive egne sololåter med det lydbildet nå, sier Jarle.

Etter å ha spilt litt i hjembyen Bergen, fant noen av demoene hans veien til den kanadiske produsenten Tyler Johnson. Mellom dem vokste det frem et sterkt vennskap som har resultert i Skavhellens debutalbum «The Ghost In Your Smile». Skavhellen har allerede fått mye internasjonal oppmerksomhet, og har turnért Europa både alene og nå sist med Islandske Teitur.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Debutalbumet ”The Ghost In Your Smile” viser oss en svært inspirert låtskriver med store ambisjoner. Jarle Skavhellen har bare så vidt begynt!

Hør albumet her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.