Avinor forventer mange reisende i påsken

avinor

Den sene påsken gjør noe med nordmenns reisevaner. Påsken 2019 blir travel med over 100.000 reisende fredag 12. april.

Påsken er like rundt hjørnet og skal vi tro på tidligere års trender er de klassiske skidestinasjonene byttet ut med storbyferie og strand.

– Når påsken er så sen som i år, ser vi at det er de europeiske storbyene i tillegg til typiske solfylte kystbyer som topper statistikken over påskedestinasjonene, sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen. 

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

For to år siden, da påsken falt på omtrent samme tid, var det London, Alicante, Paris, København og Las Palmas som var på toppen av listen over påskedestinasjoner for nordmenn. I tillegg fulgte varme destinasjoner som Barcelona og Malaga på plassene etter.

Det ventes rekordmange reisende på Norges hovedflyplass denne påsken, og Avinor oppfordrer de reisende til å beregne litt ekstra tid:

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– Torsdag 11. og fredag 12. april blir de to travleste i påskeutfarten med tett inntil 100.000 hver dag. Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje eller vanlig bagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gåtid ut til gate, sier Andersen. 

Han presiserer også at det er lurt at folk som reiser til områder utenfor Schengen beregner ekstra tid. 

– Skal du gjennom passkontrollen er det lurt å beregne ekstra tid, da det kan være tidspunkter med køer. Man kan også benytte den selvbetjente passkontrollen dersom man har et pass som er godkjent for dette. Det kan bidra til å redusere køtiden, både for deg selv og alle rundt deg, forklarer Westher Andersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.