5 000 skyttere til Landsskytterstevnet

landsskytterstevnet

Årets landsskytterstevne arrangeres i Stjørdal i perioden 3.-10 august. Over 5 000 skyttere er påmeldt, og det ventes ca. 15 000 tilreisende til Stjørdal i stevneuka.

Det frivillige Skyttervesen feirer i år sitt 125 års jubileum under Landsskytterstevnet.

– Siden oppstarten i 1893 har over 300 000 skyttere deltatt på Landsskytterstevnet. Det gjør stevnet til det største sportsarrangement i Norge gjennom tidene, sier kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Landsskytterstevnet er unikt ved at jenter og gutter, menn og kvinner, fra 11 år til over 90 år konkurrerer i samme klasser. Eldste skytter på årets LS er 93 år.

– Det knyttes også i år stor spenning til om vi får skytterdronning eller skytterkonge. På de tre siste landsskytterstevner har vi fått to skytterdronninger, selv om kvinnene utgjør bare ca. 20% av skytterne, sier Vestvik.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

På de 125 årene som Landsskytterstevnet har vært arrangert har det aldri blitt oppnådd maksimal poengsum 350 poeng i kampen om kongepokalen.

– På LS har vi hatt 349 poeng flere ganger, men aldri 350. Dette til tross for at den poengsummen nå er skutt ca. 70 ganger på mindre skytterstevner, uttaler Vestvik. Han mener dette skyldes den store mentale utfordring denne prestasjonen er for skytterne med tv-kameraene vendt mot seg.

Les også:  Super-G: NM-gull til Vickhoff Lie og Fossland

NRK TV skal sende 10 timer fra årets landsskytterstevne, og avgjørelsen om hvem som blir årets skytterkonge eller -dronning skjer direkte på NRK 1 onsdag 8. august klokken 19.30.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.