2,5 millioner kroner til fornying i landbruket i Nordland

bondegård

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland bevilger 2,5 millioner kroner til henholdsvis tilretteleggingstiltak og rekrutterings- og kompetansetiltak for jordbruket i Nordland.

I fylkesrådets politiske plattform heter det bl.a. at landbruksnæringen skal være med på å sikre matforsyning, beredskap, arbeidsplasser og utnytting av utmark. For å øke matproduksjonen i Nordland skal fylkeskommunen legge til rette for gode fagmiljøer, lønnsomhet, fagutdanning og bedre rekruttering.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

– I årene framover vil det bli stilt stadig høyere kompetansekrav til de som skal hente sitt utkomme fra landbruket. Derfor er virkemidler som disse tilskuddsordningen viktige for å gi framtidsbonden i Nordland enda bedre verktøy til å styrke bedriften sin, sier fylkesråden.

Høsten 2022 starter arbeidet med rullering av Handlingsprogram for regional plan landbruk. Dette vil åpne opp for mange gode, nye tiltak som skal finansieres i de kommende årene

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– For å optimalisere bruken av midlene er det viktig at prosjekter som har utløsende effekt på andre midler, helst nasjonale/internasjonale, blir prioritert. Andre hovedspor som er viktig å følge er at prosjektene er nyskapende og skal ha en tydelig forankring i regional plan landbruk, sier Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.