Landsdelsrådet for kultur støtter Kvääniteatteri og gratulerer Hedda-prisvinnere fra Nord

nfk

Kulturrådene i Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner møtes årlig under festspillene i Nord-Norge som en del av det nordnorske kultursamarbeidet.

Landsdelsrådet fikk blant annet presentert plan og visjoner for det ny-etablerte Kvääniteatteri. Teatersjef Frank Jørstad understreket teaterets viktige rolle som kvensk kultur-, språk- og identitetsbygger.

Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø i Nordland fylkeskommune ønsker etableringen velkommen, og sier: – Nordland har en underkommunisert og delvis uutforsket historie knyttet til det kvenske, som vi ser frem til at får mer oppmerksomhet.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune, Ronald Wærnes sier at det ikke er hverdagskost med etableringer av nye kunstinstitusjoner i nord: – Jeg er stolt av at vi har et enstemmig vedtak fra Troms og Finnmark fylkesting om å gå inn på eiersiden av Kvääniteatteri sammen med Nordreisa, Alta og Vadsø kommuner.

Landsdelsrådet vil oversende en uttalelse til Kultur- og likestillingsdepartementet med full støtte til det videre arbeidet, og med forventninger om driftsstøtte over statsbudsjettet fra 2023.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Landsdelsrådet sender en stolt gratulasjon til Rimfrost Produksjoner og alle medvirkende i «Utvik Senior», med utnevnelsen «årets HEDDA» under HEDDA-dagene i Oslo tidligere i juni.

Fylkesråd Wærnes sier: – Historien er en del av vår felles fortelling om små kystsamfunn og vår strategiske geopolitiske beliggenhet. En helt spesiell hendelse som er en del av vår kald-krigshistorie. Det var på høy tid at den ble løftet frem i offentligheten igjen.

Produksjonen viser et fantastisk samarbeid i nord, på tvers av institusjonene og det frie feltet, og at avstand ikke hindrer godt samarbeid, tilføyer fylkesråd Torset.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Rimfrost Produksjoner har produsert forestillingen i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge, Hålogaland Teater, Nordland Teater og Vokal Nord. Utmerkelsene er en felles stolthet for landsdelen.

Landsdelsrådet for kultur vil også gratulere Plexus Polar, Figurteateret i Nordland og Nordland Teater med prisen for beste audiovisuelle design for «Moby Dick», og Kingsford Siayor med prisen for beste forestilling for ungdom for «Superkid». 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.