Eksklusivt intervju: Kajander!

Popstjernen Bendik Kajander er låtskriver, tekstforfatter og artist. Våren 2016 gav han ut sin første singel «E du den du vil vær?» som førte til en rekke festivaljobber på bla. Øyafestivalen og Pstereo.

I løpet av høsten 2016 ble han signert på plateselskapet Universal Music, hvor han gav ut sin andre singel «Når e du klar?». Låten gikk i høy rotasjon på både NRK P3 og NRK P1. Våren 2017 gav han ut sin tredje singel, som også ble listet på NRK P3, og fremført på VG-lista top 20.

Bendik Kajander skal ha konsert på Dama Di i kveld, og Bodøposten har fått et eksklusivt intervju!

Så, hvordan er nervene? 

– Jeg får alltid litt sommerfugler i magen før jeg skal spille.

Har du opptrådt i Bodø Før?

-Jeg var på Parkenfestivalen i fjor sommer, og det var jo en stor fest, men dette er det første jeg gjør alene.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Er det noen artister du virkelig ser opp til?

– Jeg har alltid sett opp til  John Meyer, jeg syns at han er veldig kul fyr, flink på scenen og som instrumentalist. Det er noe jeg setter veldig høyt, at de ikke bare er artister, men musikere.

Hvis du skulle hatt en drømmekonsert, hvor skulle den vært?.

– Akkurat der jeg er i livet nå så tror jeg at drømmekonsert min er i kveld her på Dama Di, også tror jeg at det blir skikkelig artig!

Er det noen av dine favorittlåter du gjelder deg til å spille i kveld?. 

– Jeg gleder meg veldig mye til å spille låten «Naken», den syns jeg er veldig artig live. Også har jeg en del andre låter som ikke har kommet ut enda som jeg liker veldig godt da. Så det er ofte sånn at de låtene jeg har skrevet tidligere eller de som har kommet ut har jeg jobbet med i lang, lang tid så jeg begynner å bli litt lei de. Så det er ofte de låtene  som ikke er gitt ut som kicker mest.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Ville du spilt acoustic foran ti personer, eller 100 000 mennesker? 

– Godt spørsmål! Nei, vanskelig spørsmål egentlig. Jeg liker å spille acoustic ,og det kan bli veldig intimt om man skulle spilt foran bare 10 personer. Men det er ikke alltid man har lyst til det siden det blir så sykt nært. Man får en mer distanse om man er så mange enn hvis man er så få. Jeg liker det intime da, men da må jeg være i det humøret.

Hva er målet ditt med kveldens konsert? Og hvilken følelse vil du at publikum skal ta med seg hjem etterpå?

-Målet mitt med konserten eller generelt er egentlig når jeg møter mennesker er å kunne gi noe. Jeg tror man må tenke litt sånn når man står på scenen. Jeg tror man må tenke litt sånn når man står på Scenen at man skal kunne klare å gi noe gode opplevelser og følelser i det hele tatt. Så hvis jeg får det til så er jeg egentlig fornøyd.

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Siste spørsmål: hva skal du etter konserten?

 –Jeg klarer ikke å planlegge hva jeg skal etter konserten siden jeg må være fokusert. Men etterpå er det å slå ned skuldrene, kanskje ta seg en øl og prate med folk som har vært der. Ha det fint og prøv å lande litt.

Foto: Solveig Bjune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Vegard Henriksen

Vegard Henriksen er en samfunnsdebattant, samt formann i Bodø FpU.