10-åring ble Årets musiker 2018–2019

kulturskolerådet

152 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var 18.–20. januar samlet i Oslo til den nasjonale delen av Ungdommens musikkmesterskap 2018–2019. Florian Rademacher Krogsæter (10) fra Vestnes i Møre og Romsdal gjorde det aller best i søndagens superfinale og ble kåret til Årets musiker.

For sin flotte prestasjon i superfinalen ble Florian belønnet med 50 000 kroner samt et solistoppdrag med KORK. Pengepremien kommer fra Elisabeth og Knut Fures Stiftelse. Superfinalejuryen besto i år av Emery Cardas (juryleder), Knut Skram og Ingeborg Christophersen.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– Dette er helt utrolig! Jeg kom til Oslo bare for å spille mest mulig. Jeg tenkte ikke på å gå videre til verken finale eller superfinale, sier Florian, som var nesten stum i minuttene etter at han var kåret til Årets musiker i UMM.

– Jeg skal fortsette å øve og spille, og kanskje blir jeg musiker når jeg blir voksen, sier Florian, som begynte å lære seg å spille i Vestnes kulturskole som seksåring. Han er også korpsgutt, og han valgte seg althorn fordi han syntes instrumentet låt så fint da han hørte det på en konsert.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

I UMMs superfinale kapret han likegodt to priser til. Publikum stemte ham fram til Årets publikumspris, pålydende 15 000 kroner. Han fikk også prisen Årets talent fra Norges Musikkorps Forbund, pålydende 20 000 kroner. Dessuten ble han som Årets musiker tildelt et solistoppdrag med KORK!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.