Stortinget representert på høynivåmøte for NATO-landene i Litauen

stortinget

Stortingets 3. visepresident Morten Wold og 4. visepresident Kari Henriksen deltar denne uken på et høynivåmøte for parlamentsledere i NATO-landene i Vilnius, Litauen.

Møtet er en del av opptakten til NATOs toppmøte i Vilnius i juli 2023. Tema er krigen i Ukraina, globale sikkerhetsutfordringer og hvordan NATOs medlemmer kan styrke eget forsvar. Møtet startet torsdag og avsluttes lørdag.

– Parlamenter er hjertet i den demokratiske debatten i vestlige samfunn. Det er derfor nyttig og relevant at et av de viktigste strategiske spørsmålene i vår tid diskuteres mellom ledere i parlamentene i NATOs medlemsland, sier Morten Wold.

Les også:  LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

Han vil holde et innlegg om Nansen-programmet og at et samlet storting står bak den femårige forpliktelsen til å støtte Ukraina.  

Møte for medlemslandenes parlamentspresidenter er ikke et fast møteformat i NATO-sammenheng. Litauen har likevel tatt initiativ til møtet, gitt situasjonen Europa og NATO befinner seg i. Hensikten er å sikre parlamentarisk og folkelig forankring for temaene som skal diskuteres av statslederne på toppmøtet.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Presidenten for Litauens parlament, Seimas, Viktorija Čmilytė-Nielsen, er vert for møtet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.