Sparker i gang turåret med Norges største utedag på Bestemorenga!

dnt

DNT inviterer igjen til Kom deg ut-dagen med enkle uteaktiviteter og introduksjon til friluftslivet. – Viktigere enn noen gang, tror generalsekretæren i Den Norske Turistforening (DNT9.

Søndag 5. februar er det klart for kom deg ut-dagen med rundt 160 gratis arrangementer på mange steder i landet. DNT arrangerer den nasjonale kom deg ut-dagen en hyggelig formiddag mellom kl. 11 og 15 med masse aktiviteter på Bestemorenga.

DNT fyrer opp bål, griller pølser, aker. BUA og Skattkammeret stiller med akebrett og ski-utstyr. Bodø idrettsråd stiller med aktivitetsledere som arrangerer Telenors skikarusell så her er det aktiviteter for hele familien. Det blir mulighet for å grille mat på bålene man fyrer opp ved gapahukene øverst i akebakken. Bålkaffe serveres til de voksne og kakao til barna, samt en grillpølse til hver person. DNT stiller med ved til bål og pølser med brød. DNT ung lager en liten aktivitetsløype og lover god stemning rundt bålet.

Les også:  Savnet mann i Bodø funnet: Trenger helsehjelp

Oppmøte: Ved akebakken på Bestemorenga. Du kan komme deg til Bestemorenga via Bodøs flotte skiløyper. Det er også gode muligheter for parkering av bil på parkeringsplassen rett ved akebakken.

Barnas Turlag sin maskot, Fjellreven Turbo kommer for å danse Bli-me dansen og kanskje tar han en tur på akebrettet også?

– Vårt ønske med Kom deg ut-dagen er å inspirere folk til å være aktive ute nå på vinteren,og det gjør vi med ålage til en morsom dag for store og små i nærmiljøet,sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.  

Les også:  Lekeplasser i Bodø blir oppgradert

Han tror denne gratis aktivitetsdagen kan være viktigere enn noen gang.  

– Folk har strammere økonomi og det er mindre penger til fritidsaktiviteter. Derfor har det stor betydning at frivilligheten stiller opp og viser hvordan det enklefriluftslivet byr på alle slags aktiviteter som både gir opplevelser og avkobling.

DNTs generalsekretær minner om at barn er mindre ute enn før. De bruker mer tid på skjerm og mindre på utelek. 

– Vinteren er vel en tid der dørstokkmila kan være høyere for både store og små. Så bli med for å komme i gang med vinterfriluftslivet! Det trenger ikke være så komplisert, sierKlarp Solvang. 

Les også:  Her er Harald Berg-statuen

– Jeg håper flere vil invitere med noen som ikke kommer seg ut så ofte som de ønsker, eller som trenger tips til hvordan de kan komme i gang med friluftslivet. Ta med barn, barnebarn, venner og naboer!  

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres av Den Norske Turistforening og medlemsforeningene hver vinter og høst. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.