frende

Slik så tørketrommelen ut etter brannen

Småbarnsfamilier bruker tørketrommel og vasker klær om natten. – Livsfarlig, sier branneksperter. I en ny undersøkelse forsikringsselskapet Frende har fått utført, svarer 47 prosent av familier med barn mellom 0 og 6... Les mer »
frende

Slik sikrer du deg mot vannskader når frosten kommer

Mens kulda brer seg over landet grøsser grøsser forsikringsbransjen og håper folk har lært av alle frost- og vannskadene i fjor. I januar i fjor passerte forsikringsselskapet Frende 450 vannskader på private... Les mer »
bolig kjøkken brann

Husk kjøkkenvett på nyttårsaften!

Det er ikke på kjøkkenet det skal smelle på nyttårsaften. Kombinasjonen fest, alkohol og matlaging skremmer brannekspertene. – Komfyrbrann er den vanligste brannårsaken i norske hjem og nesten halvparten av alle dødsbranner... Les mer »
refleks

Skal du gå julebukk? Husk refleks!

I noen av årets mørkeste dager skal små og store over hele landet gå julebukk. 6 av 10 nordmenn går uten refleks. – Vi har ingen julebukker å miste. Det finnes ingen... Les mer »
vinter

3. juledag kommer mange til å krasje

Skulle det smelle denne romjulen er du langt fra alene. 3. juledag var den fjerde største kollisjonsdagen i kollisjonsmåneden desember for Frende Forsikring i fjor. – Julefreden er definitivt over for oss... Les mer »
julelys

Skremmende sløvhet blant nordmenn: 1 av 4 har gått fra levende lys

Skremmende mange av oss har glemt å slukke levende lys, viser ny undersøkelse. – 1 av 4! Dette er livsfarlige og altfor høye tall, advarer brannekspert. – Et lite stearinlys er mer... Les mer »
frende

Ser du hva dette var?

Dette var en julestjerne i papir. Den tok fyr. Selv om elektrisk julebelysning er årsak til branner hvert eneste år, tør halvparten av oss la lysene stå på om natten. – Julebelysning... Les mer »
frende

Slik sjekker du om staken din er brannfarlig

En av fem husker ikke når de kjøpte adventsstaken sin. Nostalgisk gjenbruker vi den samme pynten år etter år. Det kan være brannfarlig. 4 av 10 sier at adventsstaken deres er mer... Les mer »
bil mobil

Så mange sjekker mobilen bak rattet

Fire av ti sier at de har lest eller skrevet tekstmelding mens de kjører bil. – Mobilbruk i bil er livsfarlig. Det må folk skjønne før det er for sent. Det sier... Les mer »
ratt subaru

Ny undersøkelse: Unge stresser mest i trafikken

84 prosent av unge sjåfører er hissige eller stresset når de kjører bil, viser ny undersøkelse. Bilførere over 60 er langt roligere, men også i denne gruppen svarer over halvparten at de... Les mer »