lyn

Dette er de typiske lynskadene

Brannskader, skadet elektronikk, ødelagt mat i fryser og kjøleskap, men sjelden personskader. Det kraftige tordenværet som i morgentimene herjet ved Oslofjorden er på vei oppover innlandet, ifølge meteorologene. – Med enkle grep... Les mer »
alkohol bilfører

1 av 3 har kjørt bil uten å vite om de var edru

Dobbelt så mange ble drept av ruskjøring i fjor, som året før. Likevel svarer 1 av 3 at de har kjørt bil uten å være sikker på om de var edru i... Les mer »
apple

Mobilkapring er den nye digitale trusselen du må vite om

Mobilkapring blir stadig vanligere og kan føre til store økonomiske problemer. Slik unngår du det. To av tre nordmenn sier de er redde for å bli ID-tyvens neste offer i en undersøkelse fra... Les mer »
abonner

– Samme passord overalt? Da ber du om å bli hacket!

Det sier Einar Brekken som jobber med ID-sikring i Frende Forsikring. Tall fra NorSis viser også at tre av ti nordmenn deler passordene sine med andre. – Hvis andre får tilgang til... Les mer »
apple

Denne praten må du ta før skolestart

1 av 3 foreldre har ikke snakket med barna sine om nettvett, ifølge en fersk undersøkelse. Nå begynner et nytt skoleår. – Digital oppdragelse bør stå på timeplanen til foreldre før skolestart,... Les mer »
frende forsikring

Krever lovpålagt ID-merking: Nytt rekordår for hjemløse katter

I fjor fikk rekordmange bortkomne katter hjelp eller ble avlivet i Norge. – ID-merking må bli lovpålagt så eierne kan stilles til ansvar, sier Dyrebeskyttelsen Norge og Frende. – Portugal og Belgia... Les mer »
sommer

Ny undersøkelse: 1 av 4 frykter terror på ferie

Mange nordmenn går på ferie med en frykt for terrorangrep i bakhodet. Hele 27 prosent sier at de er redde for terrorangrep når de er på reise. Tallene kommer fra en reiseundersøkelse... Les mer »
matgrill

Brannfare: Husk grillvett i sommerheten!

Med sommervarmen kommer lysten til å grille. Men hvert år resulterer grillingen i gress-, skog og husbrann. Meteorologisk institutt følger brannfaren tett om sommeren. Med det tørre og varme sommerværet som er... Les mer »
lyn

Nå starter lynsesongen: Husk dette når det smeller

60 prosent av alle lynskader i Norge skjer i ukene som ligger foran oss. Tall fra Finans Norge viser at seks av ti lynskader skjer i tredje kvartal. Det koster mange titalls... Les mer »
fritidsbåt

Økning i båtskader – Mange går på grunn

For mange er fellesferie synonymt med båtferie. Det gir store utslag på skadestatistikken. Lite erfaring med kart og navigering er blant årsakene til at mange går på grunn. – Antallet båtsskader økte... Les mer »