Virke og Fellesforbundet enige: − Vil gi flere arbeidsplasser

virke

Lørdag kom Virke og Fellesforbundet til enighet om revisjon av grossistoverenskomsten. Forhandlingsresultatet øker mulighetene for å heve arbeidstakernes kompetanse og lokale forhandlinger i kommende oppgjør. Resultatet vil styrke norsk konkurransekraft og gi flere arbeidsplasser, sier Virke.

Virke og Fellesforbundet er enige om å opprette et kompetansefond for å sikre virksomheter og ansatte rett kompetanse i et arbeidsliv i stadig endring. 

− Riktig kompetanse er avgjørende for å bevare og utvikle nye norske arbeidsplasser, og for at norsk handels- og tjenestenæring skal vinne i en stadig mer internasjonal konkurranse. På sikt vil dette gi flere arbeidsplasser og mer verdiskaping i privat handels- og tjenestenæring, hvor halvparten av alle nordmenn jobber, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Enigheten åpner for reelle lokale forhandlinger ved fremtidige oppgjør. Det er endringer i lønnsgarantiordningen som gjør dette mulig. 

− Ved tidligere oppgjør har lønnsgarantiordningen knyttet opp så store deler av rammen fra frontfaget at det ikke har blitt igjen rom for gode lokale forhandlinger. Det er ingen tjent med. Nå blir det handlingsrom igjen innenfor frontfagets ramme. I dag har vi tatt tak i våre felles utfordringer, og rigget oss for fremtiden, sier Horneland Kristensen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.