22,3 millioner i kundeutbytte til Bodø

gjensidige

Gjensidige-kundene i Bodø deler 22,3 millioner kroner i kundeutbytte. Et positivt bidrag for mange i en annerledes tid, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Det betyr at kundene i kommunen i gjennomsnitt vil få rundt 2 700 kroner hver i kundeutbytte. Kundeutbyttet tilsvarer 13,7% prosent av det de betalte i forsikringspremie i fjor. Totalt deles det ut 91 millioner i Nordland.

– Kundeutbyttet kommer nå 800 000 privatpersoner og bedrifter til gode. Dette vil være et positivt bidrag for mange i en annerledes tid, sier konsernsjefen.

Les også:  1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

For ellevte året på rad deler Gjensidige ut et solid utbytte. Mesteparten av dette går til kundene.

– Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene, i 2007, er det utbetalt over 21 milliarder kroner, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt ordinære aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets skadeforsikringskunder.

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle gått sammen i Gjensidige.

Les også:  Terningkast 6: Lattergalla på Stormen skuffet ikke

– Gjensidigestiftelsen viderefører det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Gjensidigestiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.