Viasat blir skøytesportens hjem de fire neste sesongene

viasat

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledende underholdningstilbyder, har sikret seg de eksklusive nordiske rettighetene til å vise hovedkonkurransene til ISU, International Skating Union, frem til 2022/23-sesongen.

Fra høsten 2019 vil nærmere 400 timer med hurtigløp og kunstløp i verdensklasse fra ISU-konkurranser verden rundt bli vist direkte på NENT Group sine strømmetjenester, Viaplay og Viafree, samt Viasat sine betalingskanaler. I tillegg vil idretten få rikelig med dekning på NENT Group sine fri-TV-kanaler.

NENT Group kommer til å tilby seere i Sverige, Norge, Finland og Danmark eksklusiv dekning av følgende ISU-konkurranser:

VM og EM på skøyter, hurtigløp
Verdenscup på skøyter, hurtigløp
VM og EM på skøyter, kortbaneløp
Verdenscup på skøyter, kortbaneløp
VM og EM i kunstløp
ISU Grand Prix, kunstløp
VM og EM i synkronisert kunstløp

Skøytesporten tiltrekker seg et stort, lidenskapelig og voksende publikum på tvers av de nordiske landene, og har skapt noen av idrettens aller største stjerner.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

Den norske lengdeløperen Håvard Holmefjord Lorentzen vant gull på 500 meter og sølv på 1000 meter under vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Sverre Lunde Pedersen vant sølv under allround-VM i 2018, og herrelaget til Norge er regjerende olympiske mestere i lagkonkurransen.

Skøytesporten har stått sterkt i Norge i lange tider, med medaljevinnere som Oscar Mathiesen, Hjalmar «Hjallis» Andersen, Knut «Kupper’n» Johannesen, Bjørg Eva Jensen, Geir Karlstad, Johann Olav Koss, Ådne Søndrål, Håvard og Hege Bøkko for å nevne noen.

De nordiske landene vil være vertskap for i hvert fall én ISU-konkurranse i hver av de kommende sesongene. Hamar vil arrangere hurtigløps-VM, både i allround og sprint, i februar 2020, samt allround-VM i mars 2022. Stockholm vil være vertskap for VM i kunstløp i mars 2021.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

I april 2019 kunngjorde NENT Group at de hadde sikret seg rettighetene til å vintersport i form av alpint og nordiske grener fra 2021. Avtalen er gjeldende for de nordiske landene.

– Denne avtalen er nok en milepæl for NENT Group, når vi fortsetter å redefinere strømme- og TV-opplevelsen for sportstilhengere på tvers av Norden. Skøytesporten tiltrekker seg mange seere, og vil komplettere resten av vintersportsrettighetene vi nylig har sikret oss. Verdens raskeste og dyktigste skøyteløpere, tre ISU-konkurranser her i Norden, samt NENT Group sine produksjoner og kommentatorer i verdensklasse, betyr at våre seere har enda mer å se frem til i de neste fire sesongene, sier president og CEO i NENT Group, Anders Jensen.

– Dette er en av våre aller første avtaler i vårt nye partnerskap med ISU. Vi er stolte over å ha fått med oss NENT Group, som med sitt sterke engasjement for vintersport, og som med sine plattformer og merkevarer kommer til å hjelpe oss med å øke interessen for disse spennende idrettene. Distribusjonen på NENT Group sine strømmetjenester, i tillegg til rikelig med dekning på fri-TV, kommer til å gi tilgang til et stort, lidenskapelig og voksende publikum over hele Norden, sier Bruno Marty, senior visepresident av vintersport i Infront, som har meglet frem avtalen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

NENT Group viser mer enn 50,000 timer med verdens beste idretter direkte hvert år på sine strømmetjenester og TV-kanaler, blant annet NHL og KHL ishockey, UEFA Champions League, Bundesliga og Ligue 1-fotball, IndyCar, NFL Amerikansk fotball, boksing, tennis, basketball, håndball og golf.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.