Vetle Bergsvik Thorn med nok en flott plassering i VM-serien

Norges Triatlonforbund

Det ble en 9. plass på bergenseren Thorn lørdag i Hamburg, i et sterkt startfelt. Hayden Wilde fra New Zealand vant med tiden 52:10, med Matthew Hauser fra Australia som nummer to, tre sekunder bak.

Thorn kom inn 32 sekunder bak vinneren og 14 sekunder bak bronsevinner Jawad Abdelmoula fra Marokko.

-Alt gikk min vei i dag. Jeg er overrasket over 9.-plassen siden jeg har vært syk siden forrige VM-runde i Montreal. Men jeg har hatt en god hvil. Det er godt å kjenne at jeg får ut det jeg vet jeg har inne, jeg er veldig fornøyd, fortalte Thorn til sportssjef Arild Tveiten etter målgang.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Thorn ble europamester som junior i 2018, og fikk sin første topp-10 plassering i VM-serien i Hamburg i fjor. Da ble det en 8. plass, men i et svakere startfelt. Da sørget Covid for utsettelse av konkurransen til like etter OL, da mange tok pause.

Thorn har ofte gjort det godt på svøm og sykkel, for deretter å falle litt gjennom på løp. Det gjorde han ikke i dag, når han løp forbi blant annet dobbeltverdensmester Vincent Luis (2019 og 2020).

Normalt en sterk svømmer, kom Thorn litt uventet bakpå etter svøm, med 21 sekunder og 26 plasser opp til førstemann, nevnte Luis. Med dette kom Thorn inn i gruppe to på syklingen, knappe ti sekunder bak første gruppe. Disse gruppene samlet seg før halvveis på syklingen, og utgjorde et stort felt på over 30 utøvere.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Som sine mer kjente kolleger fra landslaget, har Vetle ofte ligget i front på sykkel og jobbet for å holde trykket oppe. Denne gangen holdt han seg rolig godt bak i feltet. Det var kanskje dette som gav gode løpebein. Thorn startet løpingen som nummer 30, ni sekunder bak. Med tiden 14:37 løp han seg opp 21 plasser denne gangen.

Thorn er eneste nordmann i Hamburg i år.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Sprint-konkurransen i Hamburg sentrum er en populær konkurranse som alltid samler et sterkt startfelt og titalls tusen publikum. Konkurransen har vært en del av VM-serien i 20 år. En teknisk, men flat løype, med flere krappe svinger og brostein, både på sykkel og løp.

Trippelverdensmester Mario Mola (2016,2017,2018) gjorde sitt comeback etter OL og ble nummer 36, her hvor han har vunnet tre ganger tidligere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.