Verdenscupen på skøyter åpner i Stavanger

Norges Skøyteforbund

Den internasjonale skøytesesongen åpner i Stavanger med første verdenscup 11.-13. november.

Verdenscupen på skøyter var tilbake i Stavanger i 2021 for første gang på flere år. Og på tross av noen covid-restriksjoner var arrangementet er så stor suksess, at det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har lagt årets sesongåpning til Stavanger og Vår Energi Arena Sørmarka. Verdenscupen arrangeres i et samarbeid mellom Stavanger/Sandnes SK, Norges Skøyteforbund og Folkehallene.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Vi er utrolig glade og stolte over å få verdenscupåpningen til oss, og gleder oss enormt til å ønske alle skøyteløpere og skøytefans velkommen til en stor fest i november, sier Kristin Kragseth, leder av arrangørklubben Stavanger Sandnes Skøyteklubb. 

Distanseprogrammet Stavanger: 

Fredag: 1500m, menn, 500m, kvinner, 3000m kvinner, lagtempo, menn.

Lørdag: 1500m, kvinner, 500m, menn, 5000m, menn, lagtempo kvinner.

Søndag: Semifinale fellesstart kvinner, Semifinale fellesstart menn, 1000m, kvinner, 1000m, menn, finale fellesstart kvinner, finale fellesstart menn.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Til verdenscuper på hjemmebane kan arrangørlandet stille med fulle kvoter på alle distanser, så det blir mange norske skøyteløpere i aksjon gjennom helgen. 

– Stavanger har virkelig satt seg på skøytekartet, både som en god arrangør av internasjonale stevner, og ikke minst nå med sin egen olympiske mester i Peder Kongshaug, som er forstret opp i hallen her. Vi håper at skøytepublikumet blir med på å lage en stor skøytefest for våre helter fra OL og VM sist sesong, våre nye talenter på vei opp og for alle de internasjonale løperne, sier Håkon Dahl, generalsekretær i Skøyteforbundet. 

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Billettene til verdenscupen selges gjennom Tikkio.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.