Ingen streik i Posten

postkasser

Partene i meklingen i oppgjøret mellom Posten Norge og Fagforbundet ble enige natt til torsdag 8. september. Dermed blir det ingen streik.

– Det har vært en krevende mekling. Vi har fått fram et resultat som er tydelig bedre enn det som medlemmene stemte nei til. Vi har fått ferske penger som gir et solid løft. Vi har fått et generelt tillegg på 20 000.- til arbeidstakeremed en årslønn lavere enn 571 428 Arbeidstakere med en årslønn på mer enn 571429 gis et tillegg på 3,5 prosent med virkning fra 1.5., sier lederen for Fagforbundet Post og finans, Gerd Øiahals.  

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Resultatene som ble oppnådd i vårens oppgjør som blant annet fagbrevtillegg, endringer på lønnsrammene 63 og 66 og justering av normeringspott videreføres 

Partene er også enige om å nedsette et partssammensatt utvalg som skal se på stillingsstrukturen og konsekvensene av dagens stillingstitler og lønnsspenn i Posten Norge AS i løpet av 2023.  

– Posten går veldig bra, og medlemmene krever sin del av overskuddet. Vi mener det bare skulle mangle. Under pandemien ble vi postfolk beskrevet som samfunnskritiske funksjoner. Økt netthandel ga medlemmene juletrafikk hele året. Vi forventa at vi skulle får vår del av dette overskuddet og det føler vi at vi har fått, sier Gerd Øiahals 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.