Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Foto: Oilivia

I forkant av Valentine’s Day har en fersk undersøkelse avslørt at norske menn setter pris på hjertevarmende gestus av en litt annen art.

Overraskende nok foretrekker 12 prosent av norske menn at deres kjære gir dem en velsmakende pizza, mens kun 11 prosent uttrykte ønske om å få tradisjonelle blomster på kjærlighetens festdag.

Undersøkelsen, gjennomført blant mer enn 1000 norske menn og kvinner av analyseselskapet YouGov på vegne av leveringstjenesten Wolt, avdekker et skifte i preferansene til norske menn når det gjelder Valentine’s Day-gaver. Mens blomster har vært en klassisk gest, viser resultatene at en økende andel menn setter større pris på en pizza enn en bukett roser – og den kan gjerne være hjerteformet.

– Overraskende nok, i tillegg til pizza, viste undersøkelsen vår at åtte prosent av de spurte mennene ønsker seg en saftig hamburger som Valentine’s-gave. Dette indikerer tydelig at matrelaterte gaver har blitt en populær trend blant norske menn. Det sies jo at veien til en manns hjerte går gjennom magen, og i dag trenger ikke det bety å slave over stekeovnen selv. Både hamburger og pizza og annet snacks kan bestilles hjem til en romantisk kveld sammen, eller du kan jo overraske den du elsker med en rykende varm pizza levert på jobben, sier Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt Norge.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Restaurantkjeden Olivia har lenge kjent til koblingen mellom valentinsdagen og pizza, og 14. februar lager kokkene alle pizzaer i hjerteform.

– Vi startet med å lage hjertepizzaer på Valenrtine’s Day for noen år siden, og det ble veldig populært. Vi gjentar suksessen i år og alle pizzaer – både de som selges i restaurant og for hjemlevering kommer i år i hjerteform denne dagen. Kokken sier de smaker helt likt som runde, men jeg velger å tro at de er bakt med litt ekstra kjærlighet når de ser sånn ut, sier Marte Wollmann, produktsjef i Olivia Restauranter.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Kvinner sier fremdeles ja til blomster
På den andre siden viser tallene at kvinner fortsatt holder fast ved tradisjonelle ønsker, der 38 prosent av dem foretrekker å motta blomster på Valentine’s Day. Likevel viser undersøkelsen at sjokolade er den virkelige vinneren blant menn, med 16 prosent som foretrekker denne søte godbiten som en kjærlighetsgave.

En annen interessant oppdagelse er at en liten, men ikke ubetydelig, prosentandel av både kvinner og menn har åpnet opp for mer vågale ønsker. Fem prosent av kvinnene og 11 prosent av mennene uttrykte interesse for å motta sexleketøy som en Valentine’s-gave. Blant de spurte under 30 svarte hele 22 prosent at de gjerne ville ha sexleketøy.

Resultatene fra denne undersøkelsen gir et unikt innblikk i endrede preferanser blant norske menn når det gjelder romantiske gaver. Det ser ut til at matrelaterte gaver, spesielt pizza, har funnet veien til hjertet til mange norske menn, og endrer dermed spillereglene for Valentine’s Day-tradisjoner. Kanskje det er på tide å droppe blomstene og heller sende noe digg å spise til sin kjære?

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

– Undersøkelsen vår avslører også at mer enn halvparten av mennene som faktisk markerer dagen, av og til glemmer å kjøpe gave til sin kjære. Det kan selvsagt skape litt dårlig stemning. Særlig når de fleste kvinnene vi har spurt husker dagen. Mens løsningen tidligere har vært å plukke opp noe i siste liten, eller komme med gave en annen gang, er det jo nå et alternativ å bestille i appen vår og få gaven levert hjem – uten at noen trenger å oppdage at du har glemt valentinsdagen – igjen, sier Stenersen med et smil.

Foto: Oilivia

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.