Utvalg vil blokkere utenlandske pengespill på nett

gambling

Et utvalg på Stortinget ønsker å blokkere utenlandske pengespill på nett fullstendig. Utvalget vil bruke samme tiltak som brukes for å hindre tilgang til barneporno.

Det er Lotteriloven som regulerer pengespill i Norge og forbyr alle konkurrenter av Norsk Tipping å tilby pengespill, men loven gjelder bare i Norge. Dermed bruker spillelystne nordmenn internett for å få tilgang til utenlandske nettspill.

Nordmenn som begår ulovlige handlinger etter norsk lov i utlandet kan straffes, men pengespill omfattes ikke av dette.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Ifølge Ymte.no ønsker kulturminister Trine Skei Grande å la utenlandske selskaper slippe til i Norge, men understreket at det var hennes syn og ikke regjeringens politikk. Dagens politikk består for inneværende periode, opplyste Grande på Dax18 i går.

Men selv om man bruker restriksjoner mot pengespill slik utvalget ønsker, kan nordmenn enkelt omgå dette ved å bruke proxy-tjenester slik nettbrukere i Kina, Saudi-Arabia, Iran og Tyrkia bruker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.