VIDEO: Politiet og Redningsselskapet signerte beredskapsavtale

finnmark

En ny beredskapsavtale som nylig ble signert med Redningsselskapet gir politiet mulighet til å benytte seg av 50 redningsskøyter langs hele norskekysten.

Den nye beredskapsavtalen mellom Politiet og Redningsselskapet styrker samhandlingen og gir bedre beredskap langs hele norskekysten.

– Avtalen vil føre til styrket beredskap og redusert responstid ved politioperative aksjoner. Mobilitet til sjøs er viktig for politiet og jeg er glad for at vi har fått denne avtalen på plass, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Med denne avtalen utvider Redningsselskapet sitt oppdrag til også omfatte hurtig respons fra politioperativt personell. Avtalen ble signert onsdag 31. januar og trer i kraft fra i dag, 1. februar 2018.

– Når vi knytter redningsskøytene tettere til politiet styrker vi beredskapsevnen i det norske samfunnet, og vi er svært glad for denne avtalen. Erfaringene fra 22. juli 2011 viser hvor viktig det er med god samhandling mellom ressursene, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Redningsskøytenes førsteprioritet er å levere søk- og redningsberedskap (SAR) koordinert av hovedredningssentralene. Gjennom beredskapsavtalen kan politiet rekvirere redningsskøyter i alle politidistriktene i akutte situasjoner. Ved samtidskonflikt vil SAR-oppdrag normalt ha førsteprioritet.

Redningsselskapet er med sine 50 redningsskøyter Norges viktigste operative sjøredningsressurs. I fjor utførte Redningsselskapet 76 prosent av alle sjøoppdragene til Hovedredningssentralene.

Se video her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.