Ungdommen skroter gamle kontorsaker

ipad iphone

Telefonkatalogen og faks-maskinen er en saga blott, og det iltre ringesignalet på kontoret burde ha vært stilnet for lenge siden, ifølge en ny undersøkelse utarbeidet av IT-selskapet Fuze. Her avsløres det hvilken teknologi som er blitt gammeldags, og hvordan de unge i dag ser på teknologi på arbeidsplassen.

Dagens ungdom er den første generasjonen som definerer seg selv ved hjelp av teknologi i stedet for politiske eller økonomiske synspunkter.

IT-selskapet Fuze lanserer nå «The App Generation: How Today’s Youth Navigate Identity, Intimacy, and Imagination in a Digital World» – en undersøkelse som gir ny innsikt i hvordan teknologien påvirker ungdoms identitet, og hvordan de ser på verden, ikke minst på arbeidsplassen.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

I undersøkelsen kommer det frem at kun 2 % av ungdommene som ble spurt bruker en fasttelefon mer enn én gang i måneden. Et bevis for at skrivebordstelefonen er utdatert er et resultat fra undersøkelsen som viser at 34 % av tenåringene foretrekker å kommunisere face-to-face, der du kan se den andre personen, foran f.eks. sms, chat eller telefon.

Derfor er det viktig at deres fremtidige arbeidsplass kan tilby IT-systemer som støtter video og live stream-funksjoner. Video er fremtiden, og der er Fuze et av de selskapene som forstår behovet for oppdatert teknologi for å tiltrekke seg den nye generasjonen av medarbeidere.

Les også:  Ny undersøkelse: Lite elektronisk likestilling i parforhold

Undersøkelsen som ble lansert av Fuze er utarbeidet sammen med professorer ved Harvard University og University of Washington, og viser til at «The App Generation» som er vokst opp i et digitalisert samfunn, ser på teknologien som en essensiell del av sin tilværelse, ikke minst på arbeidsplassen.

Hele 72 % av alle som ble spurt mener at det er viktig å ha den aller nyeste teknologien på arbeidsplassen når de skal ut i arbeidslivet. Man kan også se at de nordiske tenåringene vil jobbe med digitale løsninger i større utstrekning enn de nordiske arbeidstakerne som allerede er etablerte på arbeidsmarkedet.

Les også:  Refleks redder hundeliv

Likevel er Norden mest avhengig, globalt sett, av en smarttelefon i jobbsammenheng. Til tross for at tenåringene er mer villige til å jobbe enda mer digitalt, så er de nordiske landene allerede i forkant når det kommer til digitale verktøy på arbeidsplassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.