Endelig norske jordbær i Bodø-butikker

norgesgruppen

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Det er gode nyheter for nordmenn som mener det ikke blir sommer uten norske jordbær.

NorgesGruppens butikker består av lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker.

– Vi har stort sett norske jordbær i alle våre butikker i hele juli. Med forbehold om at det selvfølgelig kan bli utsolgt og at vi er avhengig av været, sier frukt- og grøntansvarlig i NorgesGruppen, Pål Westby.

I fjor solgte NorgesGruppen 1970 tonn med norske jordbær. I år forventer man å selge hele 2400 tonn i sesongen, som i år kommer til å vare helt til 15.september.

Les også:  Storseier for Glimt mot Odd på Aspmyra

Westby forteller at det er en fantastisk etterspørsel etter norsk jordbær.

– Norske forbrukere venter på norske jordbær og når de kommer til salgs, så blåser de norske jordbærene ut av butikkene, sier han og er ikke i tvil om hvorfor:

– Det har først og fremst med smak å gjøre. Her i Norge har vi har en fordel med klimaet vårt, da det er stor forskjell på natt- og dagtemperatur, noe som gir maksimal smaksutvikling i jordbærene. I tillegg har kortreist mat blitt mer aktuelt for forbrukerne de siste årene. Vi ser generelt at nordmenn etterspør mer norske varer.

Les også:  foodora nær doblet omsetningen i 2021

Høsten 2021 uttalte NorgesGruppen at deønsker å øke salget av norske jordbær med 50 prosent innen 2025. De siste årene har kvaliteten, tilgjengeligheten og utvalget av norske jordbær gått ned, og målet nå er å få norske jordbær tilbake i verdensklasse. Dette initiativet har allerede i år ført til en merkbar økning av jordbærproduksjonen. Det betyr at nordmenn vil få kunne nyte norske jordbær til langt ut i september. Med i dette samarbeidet er Gartnerhallen og BAMA.

Les også:  Nofir i Bodø firedoblet omsetningen siden krisen

– Dette er første året vi har gode volumer av norske jordbær også i august og september. Så for de som har reist utenlands i sommer, vil det fortsatt være mulig å nyte norske jordbær når de kommer hjem til Norge, sier Pål Westby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.