Dette googlet vi mest i 2017

google

Vi bruker Google til å finne svar på det meste, og noen søk er mer populære enn andre. Valgomat, spinner, sperregrense og bitcoin – her er de mest populære Google-søkene i Norge i 2017.

Google-søk er på mange måter blitt et speil på virkeligheten. Hvert år lager derfor Google lister over de mest populære søkene, som kanskje forteller oss litt mer om hva vi var opptatt av i året som gikk.

Bitcoin
Samtidig som Bitcoin-kursen har skutt i været har nordmenns interesse for kryptovalutaen økt, og i 2017 har vi både sett en stor økning i søkene på hva er bitcoin og hvordan kjøpe bitcoin. I relaterte valuta-nyheter kommer “nye sedler” inn på plass nummer syv over nyheter vi var opptatt av i 2017.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Kjendiser
Reality kan gi karrieren et skikkelig oppsving, og på toppen av listene over norske kvinner og menn finner vi Farmen kjendis-vinner Lothepus og Åse Kleveland, som deltok på Hver gang vi møtes. Helene Olafsen vant Skal vi danse, og kom til finalen i Mesternes mester, men kom bare på femteplass over norske kvinner i søkelisten for 2017.

Valget
Stortingsvalget preger alltid listene over mest populære søk i de årene hvor det avholdes, og 2017 er inget unntak. Toppsøket i 2017, det vil si det som økte mest, var “valgomat”. Det ble skrevet mye om sperregrensen, og hvilke partier som kunne falle under eller krype over, og “hva er sperrefrist” er det nest mest populære “hva er…”-søket i 2017. På andreplass over hvordan-søkene kommer “hvordan stemme”.

Les også:  Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

Oppskrifter
Årets mest trendy oppskrifter og matretter er en fin blanding klassikere og nyskapninger. Her finner vi nemlig både lammelår, drops (!), sjokoladepizza og fårikål, mens Aperol Spritz er den første og eneste drikken på topp ti.

Nordmenn blir aldri ferdig med å spørre om hvorfor vi stiller klokka, hvorfor man blir støl og hvordan man skriver jobbsøknad, og 2017 var ikke noe unntak. Til forskjell fra tidligere år har vi i 2017 også vært opptatt av hvordan man senker blodsukkeret, laster ned fra netflix og hvordan man skreller granateple.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

I 2017 var det et par klassikere som forsvant ut. Nordmenn lurer ikke lenger på hvordan man koker egg eller hvordan bli gravid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.