Tips: Øk levetiden på dekkene dine med riktig oppbevaring!

bildekk

Dekk som oppbevares feil kan få redusert levetid og i verste fall ødelegges helt. Her fem enkle tips til hvor og hvordan du bør lagre dem.

Selv om mange i dag benytter seg av dekkhotell, er det fortsatt relativt vanlig å lagre dekkene hjemme. Det kan i mange tilfeller gå fint, men hvis man lagrer feil kan det gå utover dekkets gummiblanding – noe som igjen er skadelig for dekkets sikkerhetsegenskaper. 

– Det aller viktigste er å beskytte dekket mot sollys, fukt og vesker som olje og smøremiddel. Dekkene skal heller ikke stå i klem eller på en måte som gjør at de kan utsettes for vridningsskader, sier Harald Nordseth, servicesjef i Vianor Norge.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Han poengterer at man også må vurdere om man faktisk har mulighet til å lagre dekkene på en hensiktsmessig måte hjemme. 

– Det kan være flere årsaker til at man ikke bør lagre dekk hjemme. Har man for eksempel en trang garasje hvor dekkene risikerer å havne i klem, eller om man bor i et borettslag som forbyr dekklagring grunnet brannfare, burde man vurdere om dekkhotell er et bedre alternativ, sier Nordseth og fortsetter: 

– Hvis du velger å gå for dekkhotell er det greit å vite at utvalget av tjenester som inngår vil variere, noe som igjen påvirker prisen. Det kan derfor være greit å sjekke hvilke tjenester du trenger, før du velger. Dekkhotellets plassering vil også påvirke prisen, ettersom leiekostnaden utgjør en stor del av tjenesteprisen, forteller Nordseth.

Les også:  Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

5 tips til lagring av dekk:

  • Lagre dekkene i et tørt, innendørs rom. De trenger beskyttelse fra direkte sollys og sterke lamper, da UV-strålingen svekker dekkets egenskaper.
  • Oppbevaringsrommet må ikke være fuktig. Det er spesielt viktig at dekkene ikke kommer i kontakt med løsemidler, olje eller smøremidler.
  • Mange borettslag tillater ikke oppbevaring av dekk i kjellere. Det er fordi et brennende dekk produserer tykk og gift røyk.
  • Dekkene må ikke plasseres slik at de blir klemt, eller på en måte som utsetter dem for vridningsskader. Langvarig oppbevaring på denne måten kan forårsake deformasjon av dekkene, noe som igjen kan føre til skader.
  • Hvis du velger dekkhotell må du finne ut hvilke tjenester som er inkludert i prisen. En ting som alltid bør være inkludert, er forsikring av dekkene under oppbevaring.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.