Tidenes barnevern-skandale: Lobben-saken blir Europa-historiens første doble EMD-sak!

lobben emd

Trude Lobben skapte overskrifter i aviser og hovedsaker på TV i Norge etter at kun knuste barnevernet i Norge og regjeringsadvokaten med seieren i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg 10. september 2019. Siden har det kommet utallige nye EMD-dommer mot barnevernet i Norge på rekke og rad.

Lobben krever barnet sitt tilbakeført og fikk dermed endelig medhold i at barnet skal tilbake. Seieren til Lobben var i storkammeret i EMD, og det finnes ingen høyere domstol i Europa.

Les også:  Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

Moren, Trude Lobben, var lykkelig når seieren mot barnevernet var et faktum og det var klart at barnet skulle tilbake. Men utrolig nok eskalerer tidenes barnevern-skandale i Norge fortsatt;

– Det hjelper lite når Norge ikke gir meg ungen tilbake, Norge har avvist helt opp til Høyesterett, sier Lobben til Bodøposten.no.

Barnet har altså uteblitt, barnevernet og norsk rettsvesen har faktisk ignorert storkammer-dommen og nå er altså Lobben-saken sendt til EMD for andre gang, som Europa-historiens første doble EMD-sak.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Morens jurist, Marius Reikerås, er ikke nådig i sin kritikk av barnevernet og norsk rettsvesen;

– Norske myndigheter har gjort hva de kan for å sabotere dommene der EMD har funnet krenkelser. Det snart 10 år siden hun klagde Norge inn for EMD, og over 3 år siden hun og sønnen knuste Norge i storkammeret i Den europeiske menneskerettsdomstolen, noe som altså gjør at Trude må gå til ny sak mot Norge, sier menneskerettsjurist Marius Reikerås.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.