Safting og sylting er i vinden som aldri før. Vi elsker å ta vare på alt det gode naturen har å by på og å servere eller gi bort egenproduserte gaver. Safting og sylting er gamle metoder som har blitt brukt i hundrevis av år for å kunne utnytte frukt og bær gjennom hele året.
Gjør du det selv, kan du også justere og ha kontroll på konserveringsmidler og sukkermengde, hvilket mange i dag har fokus på.
Den økende interessen for kortreist, økologisk og hjemmelaget mat har bidratt til at Norgesglassene har kommet til heder og verdighet igjen. I motsetning til mange plastikkbeholdere er glassene helt fri for giftstoffer og kan brukes gang på gang.
Det kjente sylteglasset, med sin karakteristiske Norge-logo, revolusjonerte den norske matkulturen da det kom på markedet i 1902. For første gang i historien kunne husmødrene med enkelhet konservere matvarer, slik at de kunne spises året gjennom.
Det var Verkseier, Hans Berg, på Hadeland Glassverk som satte i gang den første produksjonen av det som senere skulle bli til Norgesglasset. Han var inspirert av glasskrukker for hermetisering, sylting og konservering fra den engelske produsenten Kilner Jar, men designet selv en forbedret lokk-mekanisme for å gjøre krukken lufttett.
Rundt unionsoppløsningen fikk sylteglassene den karakteristiske Norge-logoen som varemerke. Norgesglasset slik vi kjenner det var født! På grunn av sin anvendelighet og robusthet økte etterspørselen for hvert år som gikk. Derfor har det inntil i dag blitt produsert flere enn 75 millioner glass. Siden Norgesglasset var allemannseie, ble det med tiden en del av det norske språket som en betegnelse for sylteglass til hermetisering.
Nå lanserer Norgesglasset Norgesflasken i 2 størrelser. Perfekt for dem som elsker å lage sin egen hjemmelagde saft. Den er lekker å ha på bordet, kjempefin på hytta og perfekt til servering i barnebursdager. Flaskene kommer i to størrelser, 750 ml og 330 ml, og har skrukork.