Ti viktige boligtips under coronakrisen

eiendom

Skal du selge bolig før sommeren? Propr-sjefen gir ti gode råd hva du kan gjøre i forkant før boligomsetningen snur tilbake i Norge.

– Det er mange oppgaver selgere kan gjøre for å forberede boligsalget, mens vi venter på at våre liv skal normalisere seg, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Daglig leder i Propr, Kjetil Eriksson, har 15 års erfaring som eiendomsmegler og partner i Sem & Johnsen eiendomsmegling, før Propr.no ble etablert i 2016.

Forberedelse
Corona-krisen har gjort et sterkt inntog i våre liv og det skaper usikkerhet i markedet. Men det finnes smarte ting som selgere kan forberede før markedet kommer tilbake.

– Normalt er det ukene etter påske og fram til sommeren boligmarkedets høysesong, sier Eriksson, og legger til at da er det flest boliger til salgs, og flest kjøpere i markedet, men i år er dessverre situasjonen annerledes på grunn av Corona-krisen.

Propr.no anbefaler at du følger planen du har lagt, og klargjør boligen for salg. – Følg disse ti tipsene de neste ukene, og du er klar for salg når markedet er tilbake om få uker, sier Eriksson. 

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

1. Kom tidlig i gang med salgsprosessen slik at du kan får ryddet og klargjort boligen skikkelig før fotografen kommer. Bonusen med god tid er at du kan planlegge fotografering på en dag med fint vær, og vis boligen din fra sin beste side.

2. Nå har du god tid til å bestille nødvendige boligdokumenter og takstmann som lager en tilstandsrapport. I disse tider er det spesielt viktig å komme i gang tidlig, da bestillingstidene kan være noe lenger enn vanlig. En tilstandsrapport er gyldig i seks måneder, og kan også brukes til i høsten, dersom du utsetter salget.

3. Sørg for at boligannonsen din blir skrevet på en god måte. Bruker du en selgende tittel? Kommer alle boligens verdier og positive sider godt nok frem i teksten? Prøv flere varianter og velg teksten som klinger best. La gjerne venner vurdere om teksten er god nok.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

4. Sett en prisantydning og vurder om den reflekterer verdiene i din bolig. Som selger står du fritt til å sette prisen du selv ønsker, men ta en titt på prisantydningen på tilsvarende boliger i nærmiljøet. Kanskje det kan gi deg en pekepinn? Du kan også få god hjelp av takstmannen til denne vurderingen.

5. I tillegg til boligannonsen på Finn.no, bør du legge ut lenke til boligannonsen din på Facebook, og be venner og bekjente om å dele den. Det kan også være lurt å kjøpe annonsering i sosiale medier, slik at du får enda bedre oppmerksomhet enn du får på Finn.no alene. Selger du via Propr.no, kan de hjelpe deg med det.

6. Legg gjerne opp til visninger som varer i 2-3 timer. Kommuniser tydelig i annonsen at du er åpen for privatvisninger, og at det bare er å ta kontakt dersom det er noe interessentene lurer på.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

7. Følg med på markedet før du legger ut annonsen din. Dersom en svært lik som din kommer for salg kan det være fornuftig å avvente annonsering til den er solgt.

8. Finnes det enkle ting som bør utbedres i boligen; som du kan gjøre ferdig nå. Unngå at en list som er defekt eller en knekt knagg som ødelegger inntrykket.

9. Nå er tiden inne for å snakke med banken om din renteavtale. Sentralbanken har satt ned styringsrenten med 1,25 prosentpoeng. Det er tid for å prute boligrenten.

10. Vurder om det er noe vits å bruke en eiendomsmegler, eller om det er du kjenner boligen din best selv. Sjekke hvordan Propr.no kan hjelpe deg med å spare penger på boligsalget uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang. Det er gratis å prøve.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.