Telia starter utbyggingen av det nasjonale 5G-nettet

iphone

På en næringskonferanse i nye Lillestrøm kommune torsdag gikk startskuddet for Telias utbygging av det nye 5G-nettet. Lillestrøm er valgt som det første utbyggingsområdet i Norge, og næringsliv og privatpersoner her vil være blant de første som får muligheten til å ta i bruk den nye 5G-teknologien.

– Vi er glade for å annonsere at startskuddet for utbyggingen av vårt nasjonale 5G-nett gikk i dag, og at Lillestrøm er valgt som første utbyggingsområde, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge.

Det var i oktober i fjor at Telia annonserte at selskapet skal bygge et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Nye Lillestrøm kommune er først ut, og næringsliv og privatpersoner her vil være blant landets første 5G-brukere når nettet åpnes kommersielt senere i år. I mellomtiden skal de få være med å teste 5G-nettet etter hvert som det rulles ut, og i løpet av mars måned vil Telia ha oppgradert omlag 50 basestasjoner med 5G og enda bedre 4G i Lillestrøm-området.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

– 5G-nettet vil få avgjørende betydning for Norges videre digitaliseringsreise, og ikke minst vil teknologien bidra til å drive en mer bærekraftig utvikling av samfunn og bedrifter, fortsetter Vellan. – Vi gleder oss til å utforske alle mulighetene sammen med samarbeidspartnere og kunder fremover. 

5G viktig for konkurranseevne
Den kommersielle lanseringen av 5G-nettet skjer senere i år, når 5G-telefoner og annet utstyr blir mer tilgjengelig. I nye Lillestrøm kommune, som består av Skedsmo, Fet og Sørum, ser de frem til å ta i bruk 5G-teknologien. 

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

– 5G vil være en viktig bidragsyter for styrke vårt næringslivs konkurranseevne, og bidra til å befeste kommunens posisjon som et digital fyrtårn, sier ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune. – Teknologien vil også hjelpe oss med å skape nye og bedre tjenester til våre innbyggere. Vi gleder oss til en spennende reise med 5G inn i fremtiden. 

Telia har valgt Ericsson som sin samarbeidspartner og vil modernisere hele mobilnettet i Norge samtidig som man bygger ut 5G. Ved å modernisere hele nettet vil Telia gjøre ett av verdens beste 4G-nett enda bedre. Det vil bety mye for de mange som fortsatt vil ha en telefon som støtter 4G i årene fremover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.