ANNONSE: Tea Tree oil – Naturens eget apotek

Det hele startet med Australias urfolk. Allerede for flere tusen år siden oppdaget de at Tea Tree Oil har mange helbredende egenskaper og arbeidet for å kurere et bredt spekter av plager. Bruken av planten begynte å spre seg utenfor Australia på 1700-tallet, men det tok til 1920-tallet før den ble veldig populær – alt takket være den vestlige verdens første forskningsrapporter som deretter ble publisert.

Hva er Tea Tree Oil?

Tea Tree olje er et 100% rent naturprodukt. Det ekstraheres fra bladene på treet Melaleuca Alterifolia, og består av 150 forskjellige stoffer. Kombinasjonen av disse er en antiseptisk og hudvennlig olje, som kan brukes til en rekke problemer som mange av oss har til daglig.  

Les også:  ANNONSE: Slik vet du at du burde sjekke om du trenger briller

Ingen medisinskap er komplett uten Tea Tree olje. Du bør imidlertid alltid huske at oljen aldri skal konsumeres, den er kun til ekstern bruk. Den kan brukes av mennesker i alle aldre, både barn og voksne. Hele kroppen er dens bruksområde – hår, hodebunn, ansikt og hud. Konsentrert olje skal helst ikke brukes direkte på huden, vi anbefaler at du alltid leser de medfølgende instruksjonene og følger dem nøye.

Den aktive og bakteriedrepende substansen i oljen heter Terpineol. I henhold til australske kvalitetskrav må ekte tea tree-olje inneholde minst 30% terpineol, hvis den er av virkelig god kvalitet, har den minst 40%. For å være sikker på at det alltid er de best mulige råvarene som er brukt, bør du kjøpe produktet fra en pålitelig distributør som Australian Bodycare

Les også:  ANNONSE: Den perfekte gaven til pappaen som har alt

Hva er Tea Tree Oil bra for?

  • Hovedegenskapen til Tea Tree olje er at den er bakteriedrepende, noe som gjør den utmerket for å bekjempe kviser, fet hud, hudormer og andre hudproblemer.
  • Soppinfeksjoner er et annet populært bruksområde. Hvis du lider av mild negle- eller fotsopp, kan du dryppe oljen i et fotbad, la føttene trekke i ca 20 minutter og gjenta en gang om dagen til du ser at problemet har forsvunnet. Det kan gjøre underverker for tørr og sprukken hud samtidig.
  • Det er en kjent ingrediens i naturlige tannkremer, takket være dens antibakterielle egenskaper. Det vil også gi deg et friskt pust. Forkjølelsessår og gingivitt vil også bli forbedret gjennom behandlinger med tea tree olje.
  • For forkjølelse, influensa og bronkialproblemer kan du ta et dampbad med Tea Tree olje for å lindre problemene. Det kan hjelpe med tørr hoste, slimløsende og utvide luftveiene, slik at du kan puste bedre.
  • All-in-allo spray. Blander du et desiliter vann med 10 dråper Tea Tree olje, har du en fantastisk spray som du kan bruke til det meste. Prøv det som et desinfeksjonsmiddel på kjøkkenet, for å friske opp treningsskoene hvis de lukter dårlig eller bare som luftrenser.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.