Eksklusivt intervju: Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i FrP

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Jon Helgheim er tross sin relativt unge alder innvandringspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet. Det er ikke alltid like lett, for FrP har fått masse kritikk for å snakke om innvandring og integrering.

Jon Engen-Helgheim er fra Hokksund og Drammen og har Carl I. Hagen som en av sine inspirasjonskilder. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den unge politikeren:

Når begynte du å interessere deg for politikk?

– Jeg fattet første gang interesse for politikk i 1994, da det var EU-avstemming. Jeg var da 13 år og sterkt imot norsk EU-medlemskap. Det er jeg fortsatt. Etter det har interessen alltid ligger der, men jeg ble ikke aktivt med i politikken før i 2005.

Hvorfor valgte du FrP?

– Det har aldri vært noen andre alternativer for meg enn FrP. Grunnen er at jeg syntes Carl I Hagen hadde svært fornuftig argumentasjon. Jeg syntes stadig oftere det viste seg at FrP fikk rett i saker, selv om alle protesterte i starten. Etter hvert merket jeg at jeg hadde lite behov for å lese meg opp på hva FrP mente i alle saker. Ved å bruke sunn fornuft, viste det seg svært ofte at jeg landet på nøyaktig samme standpunkt som FrP, selv om jeg i utgangspunktet ikke ante hva FrP mente i enkelte saker. Slik ble jeg raskt overbevist om at FrP er mitt parti.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Blir du hetset fordi du er i FrP?

– Jeg får en stor overvekt av positive tilbakemeldinger. Etter hvert som man blir mer kjent, så kommer det også et større spekter av tilbakemeldinger. Jeg har svært høy terskel for å kalle noe for hets, men det hender vel at det kommer noe slikt ja. Det jeg synes er mest alvorlig er at debattklima har endret seg den siste tiden. Rasismebeskyldningene hagler uansett hva som blir sagt om dagen. Alt blir stemplet som hat og dårlig menneskesyn. Selv når vi kan dokumentere at flere ville fått hjelp og flere menneskeliv kunne vært spart med vår politikk, så blir det kalt hat og rasisme, bare fordi det ikke er lik politikk som noen har følt seg frem til å være den politisk korrekte.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Hva mener du bær gjøres med innvandringen?

– Innvandringen til Norge bør reduseres kraftig. Vi ser stadig oftere konsekvensene av en for høy innvandring over tid. Sosialhjelpsutbetalingene går i taket og kriminaliteten blant ikke-vestlige innvandrere er skyhøy. Dette koster samfunnet enorme summer. Det Carl I Hagen sa på 80 og 90 tallet har slått til. Stopper vi ikke nå, må nordmenns belage seg på å betale mye mer skatt og få langt dårligere offentlige tjenester tilbake.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Hva gjør du i fritiden?

– På fritiden er jeg mest interessert i friluftsliv og seiling. Jeg forsøker å få til flere både korte og lange fotturer i villmarka hvert år. Det gir meg en helt spesiell ro. Å leve i og med naturen med telt, ryggsekk og fiskestang, er svært lærerikt og spennende. Nå har jeg tatt jegerprøven, så neste tur skal jeg forsøke meg litt på jakt også.

Hva gjorde du før du ble politiker?

– Jeg begynte å jobbe som anleggsgartner da jeg var 17. Jeg har jobbet fullt siden den gang. Etter hvert gikk jeg over i salg og videre til driftsjef i et renhold- og kantinefirma som jeg var med på å bygge opp helt fra starten, til det ble et landsdekkende firma. Jeg jobbet der frem til jeg kom i på Stortinget i 2017.

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.