Norgesaktuelle Kris Kristofferson feires med eget radioprogram

radio vinyl

Jostein Pedersen har beundret Kristofferson i årevis. Nå hyller han legenden i en egen spesialsending på Radio Vinyl.

Når Kris Kristofferson tar turen til Norge for å spille fire konserter i starten av juni, får vi mulighet til å ta del i en helt spesiell musikkopplevelse. 82-åringen er en av de største låtskriverne og artistene i musikkhistorien. Han har samarbeidet med storheter som Johnny Cash, Willie Nelson og Waylon Jennings, og satt dype spor i populærkulturen med roller i storfilmer som det kritikerroste musikkdramaet A Star is Born. For Jostein Pedersen var det først og fremst de fantastiske låtene som fanget oppmerksomheten.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Det var ikke artisten, men låtskriveren jeg først la merke til. Det gjelder nok mange av oss som leste alt med liten skrift på plateomslagene, og oppdaget hvem som sto bak så mange sterke sanger. Da var veien kort til å begynne å høre på låtene han fremførte selv også, sier Pedersen.

Fredag 31. mai presenterer han utvalgte perler fra Kristoffersons katalog på Radio Vinyl. De fleste musikkjennere vil ha problemer med å plukke ut en favoritt blant slagere som «Me and Bobby McGee», «Sunday Mornin’ Comin’ Down» og «For the Good Times», men for Pedersen er det spesielt én sang som utmerker seg.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– «Help Me Make It Through the Night» høres nesten ut som en helt ny sang hver gang man hører den, avhengig av hvem som synger den. Teksten er skremmende vakker, og oppleves personlig uansett hvem som tar ordene i sin munn, sier Pedersen.

– Konsertene i Norge er en fin anledning til å hedre Kristofferson i et eget program, der lytterne får høre om flere sider ved ham. Mange kjenner ham først og fremst som skuespiller, for andre er han en poet. Han har også studert engelsk litteratur ved Oxford, og det ga ham en egen litterær kvalitet få låtskrivere kan måle seg mot. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Jostein Pedersens hyllest til Kris Kristofferson sendes på Radio Vinyl lørdag 1. juni kl 19.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.