Tannlegekjeden Oris Dental åpner ny storklinikk i Bodø

Oris Dental

Oris Dental har jobbet målbevisst for å styrke sitt tannhelsetilbud i hele landet, og 3. januar åpner Oris Dental dørene til en ny, moderne klinikk i Dronningens gate 102.

– Ved å etablere en solid praksis med et totaltilbud for hele befolkningsgruppen i området, med både allmenntannleger og spesialisttilbud vil Oris Dental kunne tilby Bodø gode tannhelsetjenester, sier CEO i Oris Dental, Eirik Aasland Salvesen (bildet). 

Klinikken etableres ved å slå sammen tre anerkjente tannlegepraksiser fra nærområdet, Oris Dental Kongeparken, Liljedal Tannhelsesenter og Oris Dental Sjøgaten (Tidligere Vital Tannhelse Bodø.) Disse flytter all sin kompetanse og ekspertise inn under samme tak, og vil kunne tilby et godt allmenntilbud, så vel som et akutt-tilbud med kveldsåpent, og spesialisttjenester.  

– Sammenslåing er gjort for å skape et større og sterkere fagmiljø med mindre sårbarhet, til fordel for både medarbeidere og pasient, forteller Klas Erik Hagstrøm, driftsdirektør for Oris Dental Nord-Norge.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Ved åpning består Oris-laget av rundt 20 flotte kollegaer.

Klinikken åpnet dørene for første gang på 70-tallet, og var eid av tannlegene Knut Almbakk og Leif Sjøbu. I 1988 kom tannlege May Kristin Eggesvik inn i klinikken, og i 2000 kjøpte hun seg inn, og videreførte klinikkens kjerneverdier: etikk og fag, under nytt klinikknavn: Kongeparken Tannhelse. I 2019 solgte Eggesvik til Oris Dental, og klinikken fikk navnet Oris Dental Kongeparken.

– Vi gleder oss virkelig til å ta imot nye og nåværende pasienter på en topp moderne klinikk med mange nye kollegaer, uttaler Eggesvik.

Tidligere Vital Tannhelse Bodø er en liten, fersk klinikk, som åpnet i mai 2020, og ble kjøpt av Oris Dental året etter. Klinikken har båret navnet Oris Dental Sjøgata i et par måneder før flytting.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Det blir bra med et større faglig og kollegialt miljø, sier Camilla Mjørud Schjeldrup, avdelingsleder på Oris Dental Sjøgata.

Litt om Liljedal Tannhelse
Tilbake i 1962 kjøpte Steinar Dag Liljedal en veletablert tannlegepraksis av tannlege Hole. Her jobbet Liljedal frem til sin død i 2000, da overtok sønn, Per-Vidar Liljedal klinikken, sammen med Johan Jørgen Bergh. I 2009 gikk Liljedal og Bergh hvert til sitt, og Liljedal flyttet sin praksis til dagens lokaler i Dronningensgate 102. Det er i disse, utvidede og totalrenoverte lokalene den nye klinikken holder til.

– Jeg ser frem til å samlokalisere med nye spennende kollegaer i et nyoppusset lokale. Hele teamet mitt gleder seg til å bli en del av et større kollegialt og faglig miljø, sier Per-Vidar Liljedal.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Den totalrenoverte tannklinikken har hele ti behandlingsrom, samt et kirurgirom. Her vil det jobbe dyktige allmenntannleger med lang erfaring. Klinikken vil også være tilknyttet spesialister innen alle disipliner innen tannhelse.

Plassert sentralt rett ved politistasjonen, og i umiddelbar nærhet til kollektivtrafikk som tog og ferge, er klinikken lett tilgjengelig for både Bodøværinger og tilreisende.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt i et attraktivt område. Vi gleder oss virkelig til å ta imot pasienter på vår moderne klinikk, sier Liljedal.

Oris Dental har i dag mer enn 50 klinikker i Norge og Sverige, og en målsetning om å være ledende på tannhelsetjenester i Norden gjennom et kontinuerlig fokus på et sterkt fag- og kompetansemiljø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.