Arbeid på jernbanen påsken og sommeren 2022

natt tog

Færre tar toget i påske- og sommerferien. Da bruker Bane NOR anledningen til å vedlikeholde og fornye jernbanen på Østlandet, slik at det blir færre forsinkelser og feil resten av året.

– Selv om det er færre pendlere som reiser i feriene, er det likevel strekninger med mange tog og avganger. Derfor synes vi det er viktig å informere tidlig om at det er arbeid og stengte togstrekninger. Stengning av jernbanen påvirker togkunder, men også den øvrige trafikken på og rundt de travle togstasjonene, sier Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

Togselskapene setter opp alternativ transport på strekningene som blir berørt.

Færre feil og forsinkelser og flere avganger
Målet med togfrie perioder er å gjøre arbeid som fører til et bedre togtilbud med færre forsinkelser, kortere reisetid og flere avganger.

– Oppgradering av sporene, bygging av nye stasjoner og dobbeltspor, og ikke minst forbedring av signalsystemene, er noen av de viktigste oppgavene Bane NOR gjør når passasjerene må bruke buss for tog, forklarer Victor Hansen.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

Samarbeid med togselskapene og de andre transportaktørene er en viktig del av planleggingen, slik at de som reiser skal få en best mulig opplevelse. Da kan vi også sørge for at vei og jernbane ikke er stengt på samme strekning samtidig.

– Det er ikke den første påsken og sommeren at infrastrukturen får et viktig løft. Fra tidligere år vet vi at kundene setter pris på å få tidlig beskjed slik at de kan gjøre gode valg for sin reise, understreker Victor Hansen i Bane NOR.

Les også:  Refleks redder hundeliv

Derfor har Bane NOR og togoperatørene noen viktige råd for reisen:

– Husk at reisen kan ta lenger tid og at avgangstiden kan være litt annerledes, forklarer Hansen, og fortsetter:

– Med ekstra busser som skal ut i trafikken, kan det også bli travelt på veiene rundt stasjonene på Østlandet.

– Det er også viktig å sjekke detaljene for reisen din i forkant, for den kan endre seg underveis og fra hva du har vært vant til, sier Hansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.