Runhild blir ny rektor

nfk

Runhild Kjeldaas (52) har takket ja til å bli ny rektor ved Brønnøysund videregående skole, og etterfølger dermed Sylvi Halseth som nylig har tiltrådt stilling som rektor ved Sandnessjøen videregående skole.

Runhild Kjeldaas er opprinnelig fra Vestfold. Hun kommer nå fra stilling som avdelingsleder ved Kvinnherad videregående skole i Vestland fylkeskommune, hvor hun er leder for studiespesialiserende/fellesfag og administrative fellestjenester. Runhild har variert bakgrunn fra både offentlig og privat virksomhet, de siste årene fra stillinger innenfor ledelse, administrasjon og HR. Hun har blant annet vært personalleder i Audnedal kommune, og administrasjonsleder ved Kvinnherad videregående skole.  

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Runhild er en trygg, lyttende og målrettet leder med høyt fokus på relasjonsbygging og utviklingsarbeid. Med sin varierte bakgrunn og faglige dyktighet vil hun kunne bidra godt til skolens videre utvikling til det beste for elevene og de ansatte, sier fylkesdirektør for kompetanse og utdanning, Nina Ellingsen Høiskar. 

Kjeldaas er utdannet med bachelorgrad i historie, mastergrad i ledelse fra Handelshøgskolen BI, praktisk-pedagogisk utdanning samt nordisk språk og litteratur. Hun fullfører i februar 2023 den nasjonale rektorutdanningen ved NHH.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Jeg ser virkelig fram til å bli kjent med skolen, elevene og de ansatte. Sammen skal vi fortsette å jobbe for et trygt og inkluderende skole- og læringsmiljø, en god opplæring for elevene og videreutvikle skolen i tråd med elevenes og samfunnets behov. Jeg ser også fram til å bli kjent med og samarbeide med kommunen, næringslivet og andre bidragsytere i lokalsamfunnet. Jeg gleder meg dessuten til å oppdage og utforske alt det Brønnøysund og Helgelandskysten har å by på, sier nytilsatt rektor Runhild Kjeldaas.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Berit Aasberg er konstituert som rektor fram til Runhild Kjeldaas tiltrer stillingen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.